ZANIMIVOSTI

Kaj je na evrovizijskem odru najbolj ostalo v spominu pevki Regini?

Slovenija kot samostojna država na Pesmi Evrovizije sodeluje od leta 1993. Po letu 1995 smo bili znani predvsem po mogočnih baladah, z uvedbo polfinala pa so se naši predstavniki začeli utapljati v povprečju in niti pozornosti niso več zbujali, razen tu in tam so bile kakšne izjeme … kot so bile izjemne nekatere pesmi, ki živijo še danes.

Reginina pesem Dan najlepših sanj živi še danes.Foto: Alesh Maatko

Ena izmed njih je tudi pesem iz leta 1996, Dan najlepših sanj, s katero je Regina Kogoj osvojila 21. mesto. “Evrovizija je del mojega življenja že od malih nog. Kot deklica sem si predstavljala, da stojim na tem odru, in seveda sem še vedno vesela, da spadam med izbrance, ki jim je to dejansko uspelo. Nastop na tako velikem in odmevnem festivalu je posebna življenjska izkušnja. Zame še večja, ker sem takrat bila že visoko noseča in se je moje življenje dobesedno obračalo na glavo …”

ESC album Dan najlepših sanj.Foto: Ovitek albuma

In kaj Regino ponavadi največkrat vprašajo v zvezi s Pesmijo Evrovizije? “Velikokrat me sprašujejo, kaj mi je ostalo najbolj v spominu, zato odkrito povedano: dejstvo, da je pričakovanje lepše in večje, kot samo dejanje. Končni nastop je bil po neštetih vajah in več generalkah z občinstvom le še del rutine. Vse je natančno načrtovano in vse predvideno … na trenutke se mi je zdelo, da je bil tudi končni rezultat že prej predviden … no, pa se pustimo letos presenetiti,” je se skupaj strnila Regina, ki je še vedno še kako vpeta v glasbeni in festivalski svet, tu in tam pa nas preseneti tudi s kakšnim zanimivim in odmevnim nastopom na Emi.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button