FENS

Kaj lahko pričakujemo od Stelle, ki je slavila na festivalu FeNS?

Stella te dni predstavlja povsem novo skladbo Ocean, s katero je zmagala na Novi sceni glasbenem festivalu FeNS 2019, poleg tega pa je prejela tudi nagrado za najboljši scenski nastop. Stella je sicer umetniško ime mlade glasbenice Špele Jezovšek iz Šentjurja.

»Pesem govori o zlomljenem odnosu, ko vse prihaja le iz ene strani in druge ne doseže več, ne čustva in ne besede … Ljubljena oseba je sicer prisotna, a je srce daleč stran. Tudi ko sta najbližje skupaj, je med njima ogromen … ocean,« je o svoji skladbi, ki je dobila tudi video zgodbo, pod katero se podpisuje Tim Zupančič, kot producent je sodeloval Gaber Marolt, povedala Stella, ki je o svojem nastopu, po prejetju zmage povedala: »Čestitam organizatorjem mednarodnega festivala FeNS, je odlično organiziran in predstavlja dobre pogoje mladim glasbenikom, ki se želijo predstaviti. Vesela sem, da me je na odru z gibom spremljala moja prijateljica in soplesalka Naja Podbrežnik. Veliko truda sem in sva vložili v ta nastop. Prvič sem javno predstavila ‘Ocean’ in hkrati tudi prvič nastopila pod svojim umetniškim imenom Stella. Seveda sem vesela zmage. Ustvarjati in peti svoje pesmi je vse kar si želim. In ni večje nagrade, kot da je pesem ljudem všeč in se jih njena zgodba dotakne.«

Pri svojih 19-ih letih je prejela že številna državna in mednarodna priznanja. Foto: Menart Records

Video so snemali na dveh lokacijah in sicer v Gradežu v Italiji in v Kopru. Kilometre dolga mestna peščena plaža otoškega mesteca Gradež je nudila odlično kuliso za zgodbo pesmi. Graciozna Villa Maria z razgledom na luko Koper pa svoj šarm. Ob zaključku je Stella zadovoljno delila o snemalni izkušnji: »Video smo posneli kar v enem dnevu. Začeli smo zeloooo zgodaj, saj smo lovili sončni vzhod in jutranjo svetlobo. Seveda smo se s tem izognili tudi gužvi na plaži, žal pa ne tudi komarjem. Teh sem se rešila s plesom v vodi, čisto premočena sem bila (smeh). Ker je bil zelo vroč dan, smo bili vsi veseli, da smo snemanje nadaljevali v prijetnem hladu vile. Ekipa je bila super in res smo se zabavali. Za zaključek snemanja sem si zelo želela skočiti s pomola v vodo. In vsi so potrpežljivo iskali primeren pomol zame. Na koncu sem se v vodo vrgla kar sredi Kopra ob svetilniku (smeh). Tega vam v videu sicer ne pokažemo, mogoče pa v utrinkih ‘behind the scene’. Poiščite me na FB in Instagramu.«

Stella Špela Jezovšek
Gaber Marolt in Stella Foto: Osebni album

Stellina strast sta umetnost in ustvarjanje

Pri svojih 19-ih letih je prejela že številna državna in mednarodna priznanja za plesno ustvarjanje in pevske nastope v Sloveniji (Brinjevka, FeNS, Glas mladih, Blejski zlati mikrofon) in v tujini: na Madžarskem, v Črni gori, Bosni in Hercegovini, Makedoniji, Italiji, Malti, Bolgariji in Romuniji.

V lokalni glasbeni šoli je uspešno zaključila nižjo glasbeno šolo za klavir in violino, pod okriljem Vocal BK studia pa se uči tudi igranja na ukulele in solo petja. Sodeluje v projektu Marte Zore in Gojmira Lešnjaka Gojca ‘Sprehod po zgodovini glasbe’. Lani septembra pa je osvojila srca Romunov v romuski različici TV šova X factor, kjer se je uspešno prebila med top 20 izvajalcev osme sezone.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button