SLO POPEVKA

O obetavni Sari Lamprečnik bomo še veliko slišali

Na Popevki prejela strokovno nagrado

Na Popevki 2023 so med drugim podelili tudi strokovne nagrade. Nagrado za obetavnega mladega avtorja oziroma izvajalca je prejela mlada glasbenica iz okolice Velenja, Sara Lamprečnik.

Sara Lamprečnik
Sara Lamprečnik na odru Popevke 2023. Foto: Katja Kodba

Kdo je sploh Sara Lamprečnik?

Sara Lamprečnik svojo glasbeno kariero gradi že od leta 2015 dalje. Odkar smo jo prvič spoznali kot zmagovalko festivala FeNS v Kopru, je posnela že kar nekaj avtorskih pesmi, med drugim skladbo Le ti to znaš, ki jo je leta 2017 predstavila na drugem festivalu Dnevi slovenske zabavne glasbe, pa vse do skladb Ti in vesolje, Ujeta, Proti toku …

Najnovejša uspešna pesem

Kasneje je Sara Lamprečnik svojo glasbeno pot usmerila v pop, jazz ter funk vode in nastali sta novejši skladbi Čeprav te ni ter Ko sem s teboj. V stilu pop dance glasbe je nastala tudi najnovejša pesem 1x povem, ki se je uvrstila med najboljše tri skladbe natečaja Standouts 2022, ki ga je objavil Radio SI.

Spremljevalna vokalistka

Poleg svoje solistične kariere Sara nastopa z največjimi glasbenimi imeni v Sloveniji. Kot spremljevalna vokalistka je nastopala v spremljevalnih skupinah Lee Sirk, Tinkare Kovač, Pero Lovšina, spremljevalne vokale poje na festivalih, kot so Ema, Popevka, ne nazadnje pa je redna članica hišnega banda Melodij morja in sonca pod vodstvom Tomija Puriča. Trenutno je Sara članica skupine Diamanti, ki je spremljevalni band v oddaji V petek zvečer na RTV SLO in članica spremljevalne skupine pevke Eve Boto.

Sara Lamprečnik
Sara Lamprečnik Foto: Katja Kodba
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button