POPEVKA

Nino Ošlak s skladbo Med nama osvojil Popevko 2023

Stroko prepričala Eva Hren

V studiu 1 nacionalne radiotelevizije se je odvila še ena Popevka, ki sta jo tokrat vodili Helena Blagne in Raiven. Vse popevke so prav vsi izvajalci odpeli v živo, in sicer ob spremljavi revijskega orkestra RTV Slovenija pod dirigentskim vodstvom Patrika Grebla. Še preden pa se je začel tradicionalni festival so se s skladbo Orion oziroma z glasbenim utrinkom večnosti, kot je dejal Greblo, najprej poklonili nenadoma umrlemu legendarnemu radijcu in satiriku Sašu Hribarju.

Helena Blagne in Raiven
Voditeljici festivala, Helena Blagne in Raiven. Foto: Anže Furlan

Ducat novih popevk

Skozi glasbeno obarvan večer smo lahkonato slišali ducat bolj ali manj posrečenih popevk, ki so jih odpeli večinoma znani glasbeniki. Vse skupaj je otvorila Anika Horvat (Na polno), nato je sledil pevec Canegatto s skladbo Nekaj lahkega. Tretja po vrsti je bila tu Kataya, ki je odpela skaldbo Ko vidiš me srečno, nato pa so še predstavili: Baba’n’dica s skladbo Vodana, Manouche s pesmijo Čas nazaj si zavrtiva, Sara Lamprečnik s skladbo Ob svitu ter Nina Grilc s pesmijo Ni isto. V zadnjem delu pa so bili tu še Alex Volasko s skladbo Oda Ljubljanskemu gradu, Nino Ošlak s pesmijo Med nama, Eva Hren s skladbo Kako zveni pomlad, Parvani Violet s pesmijo Plamen, ter Oto Pestner s popevko Spomin na te.

Šov program

Glasbeni šov program tokrat ni bil nostalgično obarvan, ampak usmerjen v prihodnost. Med drugim je Raiven prvič po zmagi na Popevki leta 2021 predstavila svojo novo avtorsko skladbo Ikona, ki jo je odpela skupaj v duetu s Heleno Blagne. Nato pa je sledila še Mia Guček, ki je zmagovalno skladbo Popevke 2022, Nove slike, predstavila v novi preobleki.

Zmagoslavje

Za piko na i smo na 46. festivalu Popevka dobili dve zmagovalni skladbi. Eno je izbrala strokovna komisija, ki se je odločila za Evo Hren, za skladbo Kako zveni pomlad, pod katero se podpisuje Žiga Pirnat. Ljudstvo pa je z avtorsko skladbo Med nama prepričal Nino Ošlak.

ANKETA

Popevka 2023: Kako ste zadovoljni z razpletom na 46. festivalu?

Že oddanih glasov: 135

 

Rezultati

Nalaganje ... Nalaganje ...
  Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
  +1
  6
  +1
  1
  +1
  1
  +1
  2
  +1
  2
  +1
  0
  +1
  0
  Twitter
  Back to top button