ZABAVNO & DRUŽABNO

Hrvaška skupina Best v slovenščini zapela ‘čašo vina’ z Natalijo Verboten

V času dopustov in poletne vročice nas je Natalija Verboten presenetila z novo uspešnico Časa vina, ki jo je pevka posnela skupaj s priljubljeno hrvaško skupino Best. Duet je požel zanimanje tudi zato, ker so splitčani pesem v celoti odpeli v slovenskem jeziku.

Natalija Verboten predstavlja novo pesem.Foto: Tibor Golob

Natalija Verboten, ki vedno znova preseneča tako z novim zvokom, kot vedno modernim videzom je o duetu povedala: “Best so krasna zasedba. Takoj smo se ujeli, da pa so bili pripravljeni zapeti v mojem maternem jeziku, me je prepričalo v trenutku; pesem sama takisto. Glasba res ne pozna meja. To je dokazal tudi pevec Marino, ki je besedilo odpel kot da je rojen v Sloveniji.

Nove plesne ritme Časa vina je ustvaril eden največjih hrvaških
avtorjev, Miro Buljan, besedilo pa je napisal najbolj iskan tekstopisec
pri nas, Rok Lunaček. Miro Buljan je o sodelovanju povedal:
”Natalija je velik profesionalec, fante iz Best pa že dolgo poznam. Ko
so odpeli prve takte pesmi, sem vedel, da imamo v rokah uspešnico.”,
Rok Lunaček pa je z nasmeškom dodal: ”To, da Best kot Hrvati pojejo v
slovenščini je res izredno lepo slišat. Ko so rime oživele, sem bil
toliko bolj ponosen, da so oživele ravno na tak način in da je bila pri
tem projektu prav Natalija zraven, ker je krasna oseba.”

Za končno podobo nove poletne uspešnice je poskrbel ustvarjalec mnogih uspešnic v regiji, Krešimir Tomec.

Fantje iz skupine Best, ki so nad sodelovanjem z Natalijo navdušeni tudi niso skoparili s komplimenti: “Peti v slovenščini je bil izziv, drži, a smo dobili toliko pohval z vseh strani že v studiu, da smo res lahko peli le s srcem, brez strahu in treme. Navdušeni smo nad profesionalnostjo Natalije in njene ekipe. Ljudje v Sloveniji, ki so pesem že slišali, so bili presenečeni in veseli, da so hrvaški glasbeniki posneli pesem v slovenščini.

Pevec zasedbe Marino je hvaležen, da je imel priložnost sodelovati z eno izmed največjih izvajalk pri nas: ”Natalija je krasen interpret in čudovit človek. Bilo mi je v čast sodelovat z njo. Nisem vedel, da je slovenščina lahko tako speven jezik. Veselim se novih projektov. Zagotovo še ponovimo.

Časa vina je že v radijskem etru, glede na odzive nove pesmi bo pesem plesna uspešnica, ki bo le nadgradila uspeh zadnjega Natalijinega hita V srce, ki je tudi po štirih mesecih in več kot milijon ogledih videospota na Youtube, še vedno ena najbolj predvajanih skladb.

Best in Natalija Verboten so združili močiFoto: Tibor Golob
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button