ZABAVNO & DRUŽABNO

Muzikal Mamma Mia! po razprodanih Križankah še v Avditorij Portorož

19. avgusta ob 20.30 uri

Mamma Mia! – muzikal presežkov in rekordov, ki je navdušil svet in obiskovalce po vsej Sloveniji, se je po premoru in epidemiji vrnil v Križanke. Na osmo obletnico premiere – 15. junija 2023 (in še 16. junija) – so se Križanke (ki so bile spet razprodane) znova prelevile v grški otok, na katerem se dogaja romantična komedija o nasprotujočih si prizadevanjih in sanjah enega dekleta iz 70. in drugega iz 90. let.

Namesto Amande Seyfried, ki v filmu igra Sophie, lahko v Sloveniji v tej vlogi spremljamo Leo Bartha Pesek, njen zaročenec Sky pa je Matjaž Kumelj. Mamo Donno upodablja Simona Vodopivec Franko, ki se ji na odru pridružita tudi dve priznani pevki, Alenka Godec (Donnina prijateljica Rosie) in Damjana Golavšek (Tanya). Že zasedba nakazuje na to, da je – poleg igranja – v predstavi velik poudarek tudi na glasbenih vložkih. Za slednje je, ob izvirnih skladbah Bennyja Anderssona, Björna Ulvaeusa in Stinga Andersona, s prevodi in priredbami angleških besedil v slovenski jezik poskrbel pevec in kantavtor Tomaž Domicelj.

Vsi, ki niste uspeli kupiti kart za predstavi v Križankah, ste lepo vabljeni 19. avgusta v Avditorij Portorož. Vstopnice so na voljo na prodajnih mestih Eventima.

Mamma Mia!
V Križanke se je vrnila ena in edina Mamma Mia! Foto: Muzikal Mamma Mia!

V naslovnih vlogah so tu Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Gojmir Lešnjak Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič, Lea Bartha Pesek in Matjaž Kumelj.

Mamma Mia
Vedno energične Dinamitke. Foto: Muzikal Mamma Mia!

Za prevod 23 skladb iz angleškega jezika v slovenščino je poskrbel Tomaž Domicelj, kateremu bo letos posvečena Poletna noč.

Ljubezenska zgodba

S čarobno pripovedovalno močjo glasbe in pesmi skupine Abba spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko. Kako se konča romantična zgodba, polna optimizma in življenjske energije? Bomo tokrat le izvedeli, kdo je Sophiejin oče?

Ljubezensko zgodbo s pridihom romantične Grčije si tokrat v Križankah lahko ogledate zgolj v omejenem številu izvedb, zato nikakor ne zamudite te izjemne priložnosti in doživite najbolj obiskani muzikal vseh časov v Sloveniji. Predstava traja približno 2 uri in 45 minut, vključno z odmorom.

Muzikal Mamma Mia! Slovenija: Producent: Jurij Franko, Režiser: Jug Radivojević, Prevod in priredba pesmi: Tomaž Domicelj, Prevod besedila: Živa Čebulj, Glasbeni vodja: Patrik Greblo, Koreografinja: Mojca Horvat, Scenograf: Aleksandar Denić, Kostumografinja: Bojana Nikitović, Oblikovalec govora: Martin Vrtačnik

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
3
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button