PROMOCIJA

Lucija Kračun: Največja napaka je nepoznavanje svoje kože in nanašanje preveč proizvodov

Ustanoviteljica kozmetike Dalú

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Lucija Kračun, dr. med., je svoje življenje posvetila medicini ter z novimi pogledi na svet in s spoštovanjem do narave prišla do osupljivih spoznanj o neizmerni moči zdravilnih rastlin in njihovih učinkov na kožo. Njeno poslanstvo je postalo ustvariti naravno kozmetiko, ki daje vidne klinično dokazane rezultate.

Katere so prednosti vaše blagovne znamke Dalú, v primerjavi z drugimi podobnimi kozmetičnimi izdelki?
Prednost naše blagovne znamke je v tem, da je narejena z lastnim znanjem in izkušnjami. Vsi naši izdelki so dermatološko testirani in imajo klinično dokazane rezultate o učinkovitosti. So naravna, a hkrati učinkovita dermokozmetika, ki vsebuje najsodobnejše surovine vrhunskega tehnološkega znanja. Za piko na i pa je naš celoten produkt zapakiran trajnostno.

Kaj ima Dalú, česar nimajo drugi kozmetični izdelki?
Naša znamka ima dermatološke teste in neodvisne klinične teste o učinkovitosti za proizvode, česar marsikatera blagovna znamka v svetovnem merilu nima. Sploh naravna.

Dalu
Dalú proizvaja prestižno naravno kozmetiko za nego kože. Foto: dalubeauty.com

Trenutno je na voljo osem izdelkov Dalú, v zelo kratkem času se jih bo pridružilo vsaj še pet.

Kako je prišlo od ideje do realizacije Dalú?
Vse se je pričelo čisto po naključju na dopustu, kjer sva s prijateljico ustvarili prve produkte, ki pa so bili zelo všeč ostalim prijateljem, zato smo z razvojem nadaljevali do najmanjših detajlov, kar je trajalo dve leti in potem prišli na tržišče s konceptom in izpiljenimi produkti, ki so formulirani po najsodobnejših kozmetičnih smernicah.

Kateri je vaš najljubši Dalú izdelek?
Vsak posebej mi je zelo pri srcu. Najbolj univerzalen pa je zagotovo serum s hialuronsko kislino, ki je primeren tako za moške kot za ženske in vsebuje kar 1 % čiste hialuronske kisline, zato lahko rečem, da sodi v skupino dermokozmetike. Ima klinične študije o navlaženosti kože in zmanjšanju gubic. Primeren je za prav vse tipe kože.

Kozmetika Dalú
Pri Dalú Natural Skincare ni nič prepuščeno naključju. Foto: dalubeauty.com

Vsi Dalú proizvodi so 100 % naravni, netoksični in brez GSO ter niso testirani na živalih.

Zagotovo vam pomagajo številna znanja in izkušnje, glede na to, da ste specialistka družinske medicine?
Skoraj 20 let imam izkušenj z delom v ambulanti družinske medicine in urgence, kjer se dnevno srečujemo s kožno simptomatiko. V tujini sem se izšolala za estetske postopke in sicer pri AAAMED (Ameriškem združenju za estetsko medicino), s čimer se ukvarjam že več kot 10 let. 15 let sem vodila kozmetični salon in wellness center, kjer sem nabrala ogromno znanja in izkušenj o kozmetiki. Sodelovala sem s številnimi kozmetičnimi hišami, kot so LaPraire, Matis, Obagi, Decleor, Carita in še bi lahko naštevala.

Za konec še, katere so največje napake pri uporabi kozmetike tako za ženske kot za moške?
Po izkušnjah bi rekla, da je največja napaka nepoznavanje svoje kože in nanašanje preveč proizvodov zlasti pri občutljivi in suhi koži. Taka koža tudi najhitreje odreagira. Pogosta je prepogosta uporabi pilingov, kar možno potanjša povrhnjico in jo naredi še bolj občutljivo. Nujna je uporaba SPF faktorja, kajti tako preprečimo poškodbe kože zaradi UV žarkov, ki vodijo v hitrejše staranje kože in lahko tudi v razvoj kožnega raka.

Ustanoviteljica Dalú Lucija Kračun
Večina naših izdelkov je veganskih, kar je posebej označeno na proizvodih, pravi Kračunova. Foto: dalubeauty.com
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button