PROMOCIJA

Neresnice in nepravilnosti pri negi kože

Vsaka dobra krema mora zadostiti glavnim potrebam kože

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Da bo vaša koža sijala od zdravja in mladosti v vseh časih je pomembno, da za njo pravilno in redno skrbimo. To je edini pravi recept, brez bližnjic! Pri izbiri pravilne negovalne kozmetike ter postopkov za ohranjanje mladostnega videza kože je potrebno dobro poznati svojo kožo in njene potrebe. Nega kože je najboljša investicija v boju proti času.

“Pomembno je, da prepoznate svoj tip kože in jo temu primerno tudi negujete. Glede na poplavo kozmetičnih izdelkov opažam, da uporabnice nanašajo preveč negovalnih izdelkov, kar zlasti pri občutljivi koži ni zaželeno in lahko vodi do poslabšanja izgleda kože. Vsaka dobra krema mora zadostiti glavnim potrebam vaše kože, in sicer ohranjanje vlage, varovanje in obnavljanje fosfolipidne bariere, mehčanje kože, odstranjevanje odmrlih celic …,” pove ustanoviteljica kozmetike Dalú, Lucija Kračun, dr. med., ki ob tem doda, da rezultati ne pridejo čez noč, “zato je pri uporabi potrebna doslednost”.

Ustanoviteljica Dalú, Lucija Kračun.
Lucija Kračun, ustanoviteljica kozmetike Dalú. Foto: dalubeauty.com

Nasveti, ki jih je vredno upoštevati

1. Izogibajte se soncu od malih nog dalje oziroma se pravilno zaščitite pred njim. Ostanite v senčki v urah, ko je sonce najmočnejše, redno uporabljajte visok zaščitni faktor (vsaj SPF 30) tudi takrat, ko odidete po nakupih ali samo na sprehod. Na morju uporabljajte UV zaščitna oblačila, klobuk s širokimi krajci in sončna očala. Ne pozabite, da je sonce največji sovražnik kože – tako zaradi forostaranja kot kožnega raka.

2. Investirajte v dobro kremo za vlaženje kože, ki vsebuje najmanj tri vlažilce in hkrati sestavine, ki kožo pomirijo in obnovijo. Nivo hialuronske kisline v koži začne upadati že po 18 letu in po 40 letu strmo pade. Predlagamo, da pred kremo nanesete odličen serum s hialuronsko kislino. Naprimer: Dalu hyaluronic acid elixir, Anti-aging pearl elixir ter Marine collagen serum.

3. Pijte veliko vode brez dodatkov sladkorja. Izogibajte se gaziranim pijačam. Dnevne potrebe po tekočini so med dvema in tremi litri.

4. Prehranjujte se čim bolj zdravo. Izogibajte se enostavnim ogljikovim hidratom, sladkim pijačam in zamrznjeni ter ocvrti hrani. Koža je naš največji organ in je ogledalo našega notranjega zdravja – »Eat your skincare.«

5. Vzemite si dovolj časa za kvalitetno spanje, kajti spanec je ključen za regeneracijo telesa in duha.

6. Redno si privoščite obisk svojega najljubšega spa centra, kjer boste dobro poskrbeli za vašo kožo in telo. Obisk savne je nujen, saj s tem razstrupite telo.

7. Redno očistite kožo po uporabi make upa. Ne zaspite naličeni! Kožo očistite z nežnim čistilnim mlekom ali micelarno vodico in jo nežno tonizirajte s tonikom.

8. Redno čistite mobilni telefon, perite prevleke vzglavnikov in menjajte brisače, da bo na koži čim manj bakterij.

9. Alkohol in cigareti so veliki pospeševalci hitrega staranje kože. Naj bodo to navade preteklosti.

10. Vam zmanjkuje časa za nego vaše kože. Ni problema, uporabite dobro intenzivno vlažilno masko za obraz in obliže za oči, vedno pri roki, da vaša koža znova zasije.

Dalu
Dalú proizvaja prestižno naravno kozmetiko za nego kože. Foto: dalubeauty.com

Še več informacij o kozmetiki Dalú lahko najdete na spletni strani dalubeauty.com.

Ustanoviteljica kozmetike Dalú, Lucija Kračun, vas ob tej priložnosti vabi, da jo obiščete na Sejmu kozmetike, lepote in frizerstva Beauty Forum Ljubljana, ki se bo zgodil med 15. in 16. aprilom na Gospodarskem razstavišču. Tako boste lahko (na razstavnem paviljonu D4) tudi sami spoznali naravno kozmetiko Dalú, ki dokazano deluje!

Back to top button