PROMOCIJA

Petdeset ni omejitev, to so le leta

Kako negovati zrelo kožo

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Ko se staramo, se naša koža spreminja. Tako kot vse drugo je tudi naša koža na udaru nenehnih sprememb. A brez skrbi, ni vse tako črno … hkrati pa to ne pomeni, da so do trenutka, ko dosežete 50 let in menopavzo, vaši dnevi dobre kože le še stvar preteklosti.

Da bi obvladali vse spremembe na telesu in posledično na koži, boste morali sprejeti več negovalnih rutin, ki bodo vaši koži zagotovile večen mladosten videz. Drobne linije in gube na obzorju? Ni problema, uporaba močnih sestavin proti staranju vam bo pomagala pri soočanju z gubami časa.

Se vaša koža suši hitreje, kot bi si želeli? »Izberite dobro vlažilno kremo. Pravilno navlažena in nahranjena koža vam lahko pomaga pri obvladovanju znakov staranja kože, posledično bo vaša koža bolj mladostna,« v uvodu pove ustanoviteljica kozmetike Dalú, Lucija Kračun, dr. med., ki v nadaljevanju deli nekaj izkušenj in dejstev, s katerimi se soočajo vse ženske po svetu.

Dalu
Dalú proizvaja prestižno naravno kozmetiko za nego kože. Foto: dalubeauty.com

Uporabni nasveti zdravnice

V mnogih stvareh so si ženske enake, vendar tako različne, ko so dotaknemo teles. »Vsaka posamezna izkušnja je pomembna, da lahko delimo svoja razmišljanja in izkušnje, kako lahko ravnamo s svojo kožo, da bo le-ta zasijala. Če ste že osvojile osnove (čiščenje, vlaženje, zaščita), je zdaj čas, da v svojo rutino vključite nekaj učinkovin, ki bodo pomagale pospešiti celično obnovo in povečati proizvodnjo kolagena. Vlažilni klic »trka« na vrata – vključite ga v svojo vsakodnevno rutino nege kože,« pove Lucija Kračun, ki ob tem ni pozabila na nekaj uporabnih nasvetov, ki jih toplo priporoča, da ohranite svoje cilje glede zdrave nege kože:

Vlažilna maska
Za hitro poživitev kože je na voljo Intenzivna vlažilna maska za obraz in maska za oči Dalú. Foto: Shutterstock

Ključ do zdrave kože

Ob tem Lucija Kračun, dr. med., še poudarja, da je ključ do zdrave in sijoče kože tudi dovoljšen vnos tekočine v telo. »Pijte dovolj vode. Vsak dan si umijte obraz s hladno vodo. Privoščite si dovolj spanja. Kontrolirajte stres, ki negativno vpliva na stanje kože.« Več o stresu in koži pa naslednjič …

Back to top button