PROMOCIJA

To je resnica o hialuronski kislini

V Dalú serumu je 1 % čiste hialuronske kisline

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Ste vedeli, da je hialuronska kislina močan naraven vlažilec prisoten v naši koži, ki igra pomembno vlogo v povrhnjici kože?! V zdravi koži je koncentracija hialuronske kisline v bazalni plasti povrhnjice, kjer najdemo keratinocite, relativno visoka. Ko vzpostavimo ravnovesje hialuronske kisline v povrhnjici, vidimo takojšen učinek v napetosti kože in zmanjšanju drobnih gubic.

Po 19. letu starosti se začne počasi zniževati nivo hialuronske kisline v koži, po 40. letu postane to vedno bolj opazno. Rezultat je suhost kože, pojavijo se prve gubice okoli oči, nosu in ust, koža ni več tako napeta. Koncentracija hialuronske kisline v koži je določena s kompleksnim ravnotežjem med njeno sintezo, razgradnjo in odlaganjem v tkivih.

Staranje kože je naraven zelo kompleksen proces, ki ga še danes popolnoma ne razumemo. Nanj vplivajo številni notranji in zunanji dejavniki, ki aktivirajo določene procese v koži. Mlada koža ima lastnost, da zadrži ogromno vode. Na žalost s staranjem ta sposobnost upada. Molekula hialuronske kisline je edinstven glikozaminoglukan in ključna molekula pri hidrataciji kože. Ta neverjeten sladkor zadrži vodo v koži. Le-ta dobi zdrav in napet videz, fine gubice se zmanjšajo ali celo popolnoma izginejo.

Ustanoviteljica Dalú Lucija Kračun
Na dolgoletni strokovni poti na področju medicine in estetske medicine tako doma kot v tujini je Lucija Kračun, dr. med, pridobila številna znanja o človeškem telesu, koži in njenem delovanju. Foto: dalubeauty.com

Zadrži ogromno količino vode

Ste vedeli, da lahko hialuronska kislina vsebuje tisočkrat več vode, kot je njena teža? Ne samo, da zadrži vlago v koži in drugih tkivih, ampak hkrati prepreči, da bi vlaga izhlapela v zrak. In glede na to, da je na tržišču ogromno takšnih in drugačnih izdelkov, je lahko izbira pravega produkta s hialuronsko kislino malce bolj zapletena, kot izgleda na prvi pogled. »Pri izbiri produkta sta vsekakor pomembni koncentracija hialuronske kisline in vrsta hialuronske kisline. Pri Dalú uporabljamo visokomolekularno in nizkomolekularno hialuronsko kislino, kar omogoča dvojni učinek. Visokomolekularna omogoča takojšen učinek na napetost kože in izboljša videz finih gubic okoli oči, ust, nosu in na obrazu. Hialuronska kislina z nizko molekulsko maso prodira v globlje plasti kože in pospeši sintezo hialuronske kisline, stimulira tvorbo elastina in kolagena ter tako omogoči dolgotrajno hidratacijo kože in vidno izboljša teksturo kože. V Dalú serumu je 1 % čiste hialuronske kisline,« strne Lucija Kračun, dr. med., ki ob tem doda, da na stanje kože vplivata tudi prehrana in gibanje. S pravilno prehrano, ki je bogata s sadjem in zelenjavo – torej z antioksidanti preprečujemo vnetje v koži. Omogoča, da zadržimo vodo v telesu.

Dalu
Eliksir mladosti s hialuronsko kislino in intenzivna vlažilna krema za obraz. Foto: dalubeauty.com

Eliksir mladosti s hialuronsko kislino – koristi za kožo

Na srečo imamo tu Eliksir mladosti s hialuronsko kislino. Ta nadvse lahek serum gelnate strukture je ustvarjen iz dragocenih naravno aktivnih sestavin, ki na koži ustvarijo gladek videz in omogočijo, da zasije v naravi lepoti. »Serum s hialuronsko kislino je primeren celo za najbolj občutljivo kožo, ki ji nudi najboljšo navlažitev v zgornjih in globljih plasteh. Koža je po uporabi videti zdrava, napeta in sijoča. Drobne gubice izginejo, gube se zmanjšajo. Zagotavlja maksimalno ugodje in navlažitev kože. Poleg tega je odličen vse tipe kože. Upočasnjuje in preprečuje njeno staranje. Še posebej je primeren za dehidrirano in utrujeno kožo, suho in občutljivo kožo ter kožo s prvimi znaki staranja. Primeren pa je tako za moške kot za ženske,« zaključi Lucija Kračun, dr. med..

Dalu
Ta nadvse lahek serum gelnate strukture je ustvarjen iz dragocenih naravno aktivnih sestavin. Foto: dalubeauty.com
Back to top button