ZABAVNO & DRUŽABNO

Marko Stanković po talentih prvič v slovenščini

Tu je skladba Pesmi najine

Marko Stanković, ki smo ga lansko sezono spremljali v šovu Slovenija ima talent, se je znova odločil osvojiti srca nežnejšega spola, ko je v svet poslal svojo novo pesem, Pesmi najine.

Čeprav se je po izidu njegove Malo malo vode, ki jo je izdal v srbohrvaščini zdelo, da se bo pevec držal hitrejših ritmov, je tokrat presenetil s čustveno balado, ki govori o zapravljeni priložnosti v ljubezni, prilaga pa ji tudi videospot, ki so go posneli v okolici prestolnice in v katerem je Marku družbo delala postavna blondinka in fotomodel, Hana Klaut. Pod besedilo se tokrat podpisuje sam, a pravi, da je takšna besedila veliko lažje napisati in zapeti, kot pa izkusiti na svoji koži.

“Glasbeniki navdih za pisanje običajno najdemo v tistih, za nas manj prijetnih dogodkih, velikokrat pa si moramo ustvariti lik, ki doživlja čustveno bolečino in se nato postaviti v njegovo kožo, kar pa pri procesu ustvarjanja ni vedno najlažje. Nisem prepričan, če bi lahko take vrste ljubezen zares sprejel ali prebolel,” pripoveduje.

Marko Stanković
Marko Stanković Foto: MaxVisuals

Spomin na talente

Spomnimo. 27-letni Marko je poslušalce odprtih ust pustil že po avdicijskem nastopu, kasneje pa je navdušil še z energičnim in emocijami polnim polfinalnim in finalnim nastopom, kjer pa mu je zmaga ušla za las. “To me ni ustavilo. To, da sem se prijavil v šov je bila zame krasna izkušnja in dobra odskočna deska. Moram priznati, da močno spoštujem slovenski jezik in kulturo, najbolj pa me seveda navdušuje glasba. Zato smo se z ekipo odločili, da bomo žrtvovali nekaj neprespanih noči in si tu in tam šli rahlo na živce, jaz pa sem tako še malo zvadil mojo slovenščino,” je za zaključek v smehu povedal mladi glasbenik, ki dodaja, da za svoje poslušalce pripravlja še veliko glasbenih poslastic.

Marko Stanković
Marko Stanković med snemanjem videozgodbe. Foto: MaxVisuals
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button