ZABAVNO & DRUŽABNO

Maraaya: Bilo je nepozabno

Triurni koncert v Križankah

Marjetka in Raay (Maraaya) sta v Križankah z več kot 60 nastopajočimi proslavila 20 let skupnega življenja in ustvarjanja. Na finalu turneje po več mesecev vnaprej razprodanih koncertov sta že predstavila nekaj tistega, kar šele prihaja – dva velika spektakla z gosti in talenti v hali Tivoli ter dvorani Tabor. Še prej pa vas bo evrovizijski dvojec Maraaya popeljal na gradove …

Maraaya
Duo Maraaya v Križankah. Foto: Marko Delbello Ocepek

Dvojec Maraaya nas je leta 2015 s skladbo Here For You zastopal na Pesmi Evrovizije na Dunaju.

Bilo je nepozabno

“Nori občutki … Bilo je nepozabno in ta izkušnja bo za vedno zapisana v najina srca,” sta takoj po skoraj triurnem koncertu poskušala čustva in misli strniti gostitelja. “To je bila prekrasna najava turneje po gradovih, ki se pričenja že v petek, hkrati pa finale zgodbe 20 čarobnih koncertov za 20 čarobnih let, ki sva jo v seriji dvoranskih koncertov po Sloveniji pričela ob izidu najine prve plošče Pesmi, ki jih piše življenje. Večeri na gradovih Bogenšperk, Sevnica, Celje, Khislstein in Vurberk so naslednja postaja, kamor prihajava z najinim vrtiljakom čustev …”

“Predvsem pa so najine misli že zdaj usmerjene v pomlad 2025, ko bova s prijatelji in talenti pripravila dva velika dvoranska šova v Mariboru in Ljubljani. Marec se zdi še daleč stran, a midva se že pripravljava. Delček tega, kar bo mogoče videti tam, smo tako že nakazali z nocojšnjim koncertom in obiskovalce v Križankah ‘pocrkljali’ s tistim, kar nas čaka prihodnje leto.”

Če sta Maraaya svojo prvo turnejo stkala iz manjših intimnih koncertov, je bil ta v Križankahi enaka bonboniera glasbenih hitov in toplih čustev, a v prezežkih: velik oder, razkošna produkcija, razširjen bend, 40-članski zbor, godalni kvartet, glasbeni solisti, projekcije na LED-steni, plesalci, akrobati …

Maraaya
Duo Maraaya v Križankah. Foto: Marko Delbello Ocepek

Triurni koncert

Skoraj triurni koncert so stkali iz 27 pesmi in kupa presenečenj: iz šova Slovenija ima talent so se gostiteljema na odru pridružili lanski zmagovalec Domen Kljun (dueta Darilo in Življenje), Raayeva sestra Aleksandra Vovk (duet ‘Zamrznil je čas’), plesno-akrobatski dvojec Acro Connection, eden od vrhuncev večera pa je bil nastop Luke Basija, ki je ob velikem hitu Skrito v raju z Marjetko prvič zapel prihajajoči duet Tu.

Izvenserijske so bile tudi izvedbe izbranih skladb z zagrebškim godalnim White Quartetom in velikim mešanim pevskim zborom Popsing, sestavljenim iz Marjetkinih učencev. Pesmi, ki so jih izvedli skupaj, so res lepo napolnile prostor Plečnikovih Križank.

Maraaya
Raay in Marjetka Vovk Foto: Marko Delbello Ocepek
Domen Kljun in Marjetka Vovk
Domen Kljun in Marjetka Vovk Foto: Marko Delbello Ocepek
Luka Basi in Marjetka Vovk
Luka Basi in Marjetka Vovk Foto: Marko Delbello Ocepek

Dvoranska spektakla in gradovi

Potem, ko sta Maraaya prekrižarila Slovenijo, obiskovalci pa so doživetje njunih koncertov opisovali kot nepozaben vrtiljak čustev, pohvalili uigrano glasbeno ekipo, bili navdušeni nad Marjetkino energijo ter zgodbo, ki sta jo predstavila skozi svoje številne hite, že ta petek dvojec začenja svoja glasbena druženja pod zvezdami.

“To bodo nekoliko večji koncerti na gradovih, v katere bova vpletla tudi elemente šova, ki sva jih predstavila v Križankah. Malo zato, da bodo del tega lahko doživeli tudi poslušalci, ki so ostali brez vstopnic za sinočnji koncert (razprodal se je že decembra, v dobrem tednu dni), malo pa tudi, da dobijo občutek, kaj pripavljava za svoja največja koncerta do zdaj, v hali Tivoli in dvorani Tabor,” povesta Marjetka in Raay.

Na spektaklih z ljubeznijo v Tivoliju in Taboru se jima bodo pridružili gostje in izbrani talenti iz vseh sezon oddaje Slovenija ima talent. Marjetka v šovu sodeluje kot žirantka že od leta 2015, kar nekaj njunih varovancev pa se je prvič predstavilo ravno tam: Luka Basi, Rok Piletič, Anej Piletič, Nika Zorjan, Isaac Palma in drugi …

Maraaya
Duo Maraaya v Križankah. Foto: Marko Delbello Ocepek

Skratka, Raay in Marjetka že brskata po arhivu preteklih oddaj, pozorno pa bosta spremljala tudi 10. sezono. V svoja velika šov bosta ob pevcih vpletla tudi plesalce, akrobate in umetniške točke in svoj opus še bolj prepletla z drugimi ustvarjalci.

Maraaya
Raay Foto: Marko Delbello Ocepek
Maraaya
Duo Maraaya v Križankah. Foto: Marko Delbello Ocepek
Maraaya
Raay in Marjetka Vovk Foto: Marko Delbello Ocepek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button