PROMOCIJA

Ali znate pozimi pravilno skrbeti za svojo kožo? Imamo odgovor!

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Ali znate pozimi pravilno skrbeti za svojo kožo? Jo je dobro zaščititi, hraniti ali celo morda vlažiti? V tem obdobju je namreč koža še posebej občutljiva, saj mora kljubovati tako nizkim temperaturam in hladnemu vetru, kot toplemu in suhemu zraku v zaprtih prostorih.

Znate torej pozimi pravilno skrbeti za svojo kožo?

Na kožo se v tem času ponavadi spomnimo šele ob rdečici, srbenju ali neprijetnem luščenju, ko vse skupaj le zaskrbljeno opazujemo. Dejstvo je, da se v zimskem obdobju upočasni metabolizem in ob prehajanju iz mraza v toplo stanovanje se koža nenadoma znova prekrvavi, kar občasno lahko povzroči celo pokanje kapilar. Če to upoštevamo in jo primerno negujemo, pa lahko neželene učinke mraza dokaj preprosto preprečimo. Kako? Poglejmo nekaj primerov!

»Zaščitnim kremam na vodni podlagi se pozimi izogibajte, saj zaradi izhlapevanja vodne komponente še dodatno izsušujejo in dražijo povrhnjico. V primeru, da je vaša koža zelo občutljiva, se ob nizkih temperaturah in vetru izogibajte tudi negovalnim kremam, ki vsebujejo alfahidroksi oziroma sadne kisline. Slednje luščenje še pospešijo, prav tako kemični pilingi, ki kožo naredijo občutljivejšo. Posebej skrbni bodite z zaščito tudi pri atopičnem dermatitisu oziroma katerem koli drugem kožnem obolenju, pri katerem je okvarjena zaščitna fosfolipidna plast,« svetuje Lucija Kračun, dr. med., ki ob tem še doda: »Ob športnih aktivnostih na snegu in v visokogorju je zelo pomembna tudi ustrezna zaščita pred UV- žarki, ki lahko povzročajo opekline ali trajnejše posledice. Kot sončnih žarkov pozimi je sicer majhen, vendar se jih od belih površin odbije kar do 85 odstotkov. V visokogorju so ob tem prisotni še UVC – žarki sončnega spektra, ki so zelo dražeči za oči in lahko povzročijo vnetje očesne veznice oziroma t. i. snežno slepoto, v napredovanjih primerih celo trajne posledice, zato obvezno nosite zaščitna očala. In ne pozabite na ustnice!«

Lucija Kračun
Ustanoviteljica Dalú, Lucija Kračun. Foto: dalubeauty.com

Svež zrak in telesna aktivnost

Kljub hladnejšemu vremenu preživite čim več časa zunaj, na zraku, polnem kisika, ki ga potrebujeta tako naša koža kot organizem. »Še posebej vzpon na hrib, daljši sprehod, tek, tek na smučeh, smučanje ali kaj podobnega, nas bodo prisili h globokemu dihanju. Prav tako redno zračimo stanovanja, saj so pozimi topla, suha in polna postanega zraka. Nujno preverite vlago v stanovanju, ki je običajno pozimi zelo nizka zaradi ogrevanja. Tudi, če se ne uspemo gibati zunaj, ne zanemarimo rednega miganja. Pripomoglo bo, da se bo organizem sprostil in očistil odpadnih strupenih snovi, sicer jih bo odlagal v različne dele telesa, tudi v podkožje. In posledica? Siva, brezbarvna, upadla koža. Njeno elastičnost in napetost je potrebno zmeraj vzdrževati,« pove dr. Kračunova.

Nega kože pozimi
Preživite čim več časa zunaj. Foto: Shutterstock

Intenzivna maska pomladi kožo

V veliko pomoč vam bo v zimskem času, ko je hladno vreme in manjka vlage, tudi intenzivna vlažilna maska za obraz Dalú. »Maska ponuja vrhunsko nego za občutljivo kožo z visoko učinkovitmi vlažilnimi aktivnimi sestavinami. Mehkejša od svile. Neverjeten vlažilni učinek osveži kožo in jo pomladi. Hialuronska kislina tri različnih molekulskih mas – 3D koncept vlaženja kože zagotavlja skupaj z Aquaxyl™ kompleksom neverjetno dolgotrajno vlaženje, krepi kožno bariero s spodbujanjem sinteze ceramidov in omejuje izgubo vode. Hidrolizirana hialuronska kislina je edinstvena vlažilna sestavina, ki se bori proti začetnim znakom staranja, pospešuje proizvodnjo kolagena in stimulira nastajanje endogene hialuronske kisline. Rezultat je fantastičen, zdrava in sijoča koža brez primere,« je zaključila Lucija Kračun, dr. med..

Še več o zimski negi kože si lahko preberete tukaj, o naravni kozmetiki Dalú pa tukaj.

Dalu
Dalú proizvaja prestižno naravno kozmetiko za nego kože. Foto: dalubeauty.com
Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom Sledite nam na Twitterju @evrovizijacom
Back to top button