ZABAVNO & DRUŽABNO

Mamma Mia! odmevala tudi po Portorožu

Muzikal, ki podira rekorde

Osma obletnica, 23 skladb skupine ABBA, nešteto obiskovalcev in razprodana prizorišča … Vse to in še mnogo več je muzikal Mamma Mia!, ki je bil po kratkem premoru najprej 15. in 16. junija 2023 razprodan v Križankah, sredi avgusta 2023 pa je po šivih pokal še Avditorij Portorož, kjer so si lahko predstavo ogledali vsi tisto, ki niso mogli kupiti kart za predstavi v Križankah.

Muzikal Mamma Mia
Predstava je dolga skoraj tri ure. Foto: Jadran Rusjan

Ljubezenska Mamma Mia!

V ljubezenski zgodbi s čarobno pripovedovalno močjo glasbe in pesmi skupine Abba spoznamo Donno, neodvisno mater samohranilko, ki za izpolnjeno življenje ne potrebuje moškega, ter njeno dvajsetletno hčer Sophie, ki si želi romanco, otroke in veliko pravljično poroko. Kako se konča romantična zgodba, polna optimizma in življenjske energije? Bomo tokrat le izvedeli, kdo je Sophiejin oče? Vse to in še mnogo več odgovorov ponuja muzikal Mamma Mia!, kjer v naslovnih vlogah nastopajo Simona Vodopivec Franko, Alenka Godec, Damjana Golavšek, Gojmir Lešnjak Gojc, Uroš Smolej, Marjan Bunič, Lea Bartha Pesek in Matjaž Kumelj.

Mamma Mia Portorož
Brez stoječih ovacij pri tej zgodbi ne gre! Foto: Jadran Rusjan

Slovenska različica

Namesto Amande Seyfried, ki v filmu igra Sophie, lahko v Sloveniji v tej vlogi spremljamo Leo Bartha Pesek, njen zaročenec Sky pa je Matjaž Kumelj. Mamo Donno upodablja Simona Vodopivec Franko, ki se ji na odru pridružita tudi dve priznani pevki, Alenka Godec (Donnina prijateljica Rosie) in Damjana Golavšek (Tanya).

Že zasedba nakazuje na to, da je – poleg igranja – v predstavi velik poudarek tudi na glasbenih vložkih. Za slednje je, ob izvirnih skladbah Bennyja Anderssona, Björna Ulvaeusa in Stinga Andersona, s prevodi in priredbami angleških besedil v slovenski jezik poskrbel pevec in kantavtor Tomaž Domicelj.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button