PROMOCIJA

SES in Spar Slovenija prizadetim v poplavah donirala 280.000 evrov

Hitra pomoč je dvojna pomoč.

Posebnosti
  • PROMOCIJSKO SPOROČILO

Obe sestrski podjetji SPAR Slovenija in SES-ova nakupovalna središča v Sloveniji (ALEJA Ljubljana, CITYPARK Ljubljana, CENTER VIČ Ljubljana, CITYCENTER Celje in EUROPARK Maribor) z donacijo pomagata lajšati stiske po hudih neurjih v Sloveniji.

Ses in Spar
Nakupovalna središča SES v Sloveniji in Spar Slovenija so stopili skupaj. Foto: Črt Piksi

V obliki bonov desetak

V torek, 22. avgusta, je Toni Pugelj, direktor SES Slovenija, Zvezi prijateljev mladine predal 100.000 EUR v obliki darilnih bonov DESETAK. Porabili naj bi se predvsem za nakup novih gospodinjskih aparatov, živil, oblačil in drugega. SPAR Slovenija je lokalne skupnosti, organizacije in svoje zaposlene podprl z donacijami v vrednosti 180.000 EUR.

»V teh težkih časih, ko se naša država sooča s posledicami velike naravne katastrofe, smo šokirani in se zavedamo svoje odgovornosti, da stopimo skupaj in pomagamo vsem, ki potrebujejo našo pomoč. Zato smo se odločili za donacijo, da izrazimo svojo solidarnost z vsemi prizadetimi, ki so izgubili svoje domove in premoženje,« je dejal Toni Pugelj, direktor SES Slovenija.

Spar Slovenija
S Sparovo donacijo smo priskočili na pomoč gasilcem in civilni zaščiti v Dravogradu. Foto: Arhiv Spar Slovenija

Takoj je ukrepala tudi sestrska družba SES Slovenija, SPAR Slovenija, ki je donirala več kot 20 lokalnim organizacijam in skupnostim in zagotovila več kot 180.000 EUR pomoči.

Lidija Rakuša in Ana Lukner Roljić
Direktorica marketinga Lidija Rakuša predaja ček Ani Lukner Roljić, direktorici TRUHOMA, inovativnega zavoda za pomoč socialno ogroženim. Foto: Arhiv Spar Slovenija

Skupaj v ključnih trenutkih

»Skupaj smo v teh ključnih trenutkih prehodili pomembno pot solidarnosti, sočutja in močnega skupinskega duha. Najprej smo se lokalno omrežili in šli skupaj na prve bojne črte, da bi pomagali našim zaposlenem in lokalnim skupnostim, prizadetim v poplavah. Nesebično smo v teh težkih časih darovali svoj čas, energijo in sredstva za zagotavljanje podpore in pomoči prizadetim stanovalcem in našim zaposlenim,« je povedal David Kovačič, direktor SPAR Slovenija.

Anita Ogulin, predsednica Zveze prijateljev mladine Moste – Polje, ki je bila vidno ganjena nad potezami sestrskih podjetij, je za konec dodala: »Takšna pomoč je res velik prispevek za vse ljudi, ki se v teh dneh soočajo z velikimi izzivi. Zelo smo veseli, da ste izbrali nas in da skupaj lahko pomagamo številnim družinam na območjih Slovenije, ki so jih poplave najbolj prizadele.«

Lidija Rakuša in Peter Tomažič
Direktorica marketinga Lidija Rakuša predaja ček generalnemu tajniku Petru Tomažiču iz Slovenske Karitas. Foto: Arhiv Spar Slovenija
Back to top button