ZABAVNO & DRUŽABNO

Music Awards Ceremony: Slovenski glasbeniki ostali praznih rok

Odmeven glasbeni dogodek

Srbska prestolnica je bila 25. in 26. januarja polna evforije, vrhunske glasbe in spektakulatnih nastopov, ki so zaznamovali Music Awards Ceremony oziroma MAC nagrade 2023. V dveh dneh slovesnosti so bili podrti vsi rekordi gledanosti, o ekskluzivnih regijskih glasbenih nagradah pa je poročala množica redakcij iz vseh šestih držav bivše Jugoslavije.

Music Awards Ceremony
Pravi spektakel – Music Awards Ceremony! Foto: MAC

25 različnih nagrad

Podeljenih je bilo več kot 25 nagrad, najbolj prestižno od vseh, Golden MAC nagrado, pa je tokrat prejela lanskoletna evrovizijska predstavnica Srbije, Konstrakta. Zavidanja vredno nagrado Master of Ceremony (Mojster ceremonije) pa je tokrat prejel Coby. Za svoje favorite so navijali oboževalci s celega sveta, zbranih pa je bilo kar šest milijonov glasov, in sicer v 20 tekmovalnih kategorijah.

MAC nagrade 2023, ki so se odvile v beograjski Areni Štark je med drugim zaznamovalo tudi več kot 30 nepozabnih nastopov regionalnih zvezd. Najbolj “vroč” je bil zagotovo nastop Jelene Rozge in Saše Matića, med katerim so se iz klavirja ob Matićevem igranju pojavili pravi plameni. S svojo mladostno energijo in neprimerljivim šarmom so regionalno publiko prvi dan podelitve popolnoma očarali domačini Joker Out. Nagrado za najbolj spektakularen prihod na oder pa bi si zagotovo zaslužil Nucci, ki je na oder prišel kar s svojim avtom.

Konstrakta
Golden MAC nagrado je prejela Konstrakta. Foto: MAC

MAC nagrade 2023 v številkah: Več kot 4 MIO YouTube ogledov. Več kot 600 nominirancev in nastopajočih. Podeljenih 25 nagrad. Šest milijonov glasov. Več kot 2000 luči in več kot 1,5 kilometra konstrukcije.

Nagrado za glasbeni spot leta je prejela Sara Jo z videospotom Divlja, koncert Petra Graša v Areni Zagreb je bil oznanjen za koncert leta, album Posesivna Milice Pavlović pa je bil okronan z laskavim nazivom album leta. Nagrado za najbolj viralno pesem leta je osvojil Voyage s pesmijo Tango, Saša Matić in Jelena Rozga pa sta bila s skladbo Ti i ja izbrana za najboljše sodelovanje preteklega leta.

MAC in Slovenija

Med nominiranci se je letos znašlo kar 30 Slovencev, ki so se skupaj z regijskimi talenti potegovali za laskave nagrade, žal pa tokrat nobena od nagrad ni romala na domača tla. Še več, govori se celo, da vse naj ne bi potekalo kot bi moralo ter da naj bi bila oškodovana ena izmed slovenskih glasbenic.

Music Awards Ceremony
Music Awards Ceremony 2023 Foto: MAC
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
6
Twitter
Back to top button