ZABAVNO & DRUŽABNO

Letošnje leto je leto dua BosaZnova

Marjetica napoveduje odmevno pot

Cvetoči travniki, sramežljivo sonce, sveža jutra, poletje, ljubezen in … bossa nova! Glasbeni slog, ki izhaja iz brazilskega Ria de Janeira je našel svoje mesto tudi pri nas. Vanja in Matjaž Romih, glasbenika, partnerja in dva dela dueta BosaZnova, predstavljata svojo ‘prvo’ skladbo Marjetica, ki slavi življenje, ljubezen, partnerstvo in bossa novo.

Ima BosaZnova je ‘poigranka’ z besedo bossa nova, ki predstavlja glasbeni slog, rojen v Rio de Janeiru konec 50-ih let minulega stoletja. Poigranko lahko jemljemo dobesedno, bosa znova, pod tančico očitnega pa se Vanja in Matjaž z imenom vračata v mladost, v čas brezskrbnosti, ko smo po svetu zvedavo še hodili bosi. Glasbenika in parterja sta v glasbenem projektu BosaZnova združila svojo strast po raziskovanju in ustvarjanju glasbe, igranju v živo in nastopanju. Vanja izhaja iz jazz voda, Matjaž Romih pa se je do danes pojavljal v vlogi kantavtorja in šansonjerja (leta 2005 je tudi zmagal na festivalu Slovenski šanson). To svojo ljubezen do ustvarjanja glasbe in pripovedovanja zgodb je z Vanjinim sodelovanjem prelil v skladbe, ki slavijo življenje, njegove radosti in odnose med moškim in žensko.

Pesem, ki kot naročena paše v poletni čas, opisuje tiste občutke predanosti in pripadnosti sreči in radosti. Igrivost, mehkoba, lahkotnost in predah od vsakodnevnega divjanja kar vejejo iz skladbe.

BosaZnova
Duo BosaZnova predstavlja novo pesem Marjetica. Foto: Goran Antley

Kmalu nastop na MMS

Letošnje leto je leto dua BosaZnova. Če sta pred leti svetu sramežljivo pokazala prvo skladbo Povabim te v Rio de Janeiro, sta danes – opremljena s kopico novih skladb – ponosna na svoje stvaritve in zgodbe. Prva med njimi, Marjetica je že tu pred vami, kmalu pa bosta predstavila novo, saj bosta letos nastopila kar na dveh velikih slovenskih glasbenih festivalih! Najprej se bosta julija predstavila na festivalu Melodije morja in sonca, nato pa še oktobra na Slovenski popevki.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X