EMA 2022

EMA Freš 2022 – 12. dvoboj: Zadnji dvoboj osvojila Marijan Novak in Špela Velikanje

Mia Vučković bo dobila še ena priložnost

V dvanajstem glasbenem dvoboju so se med seboj pomerili Marijan Novak in Špela Velikanje s pesmijo I am so in Love ter Mia Vučković s skladbo Telenovela. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da sta zmagovalca dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – Marijan Novak in Špela Velikanje. Mia Vučković pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Marijan Novak in Špela Velikanje

Marijan Novak je svojo glasbeno pot začel pri 14 letih z diatonično harmoniko. Po končani gimnaziji ga je pot vodila na ljubljanski Konservatorij za glasbo, kjer se je štiri leta posvečal klavirski harmoniki, zadnji dve pa tudi petju. Trenutno v Celovcu na Gustav Mahler Privatuniversität für Musik v razredu prof. Caroline de Rooij študira džezovsko petje. Špela Velikanje je svojo glasbeno pot začela v osnovnošolskem pevskem zboru. Prvo formalno glasbeno izobrazbo pa je pridobila v Glasbeni šoli Idrija, kjer je obiskovala ure klavirja, petje pa jo ljubiteljsko tako rekoč spremlja že vse življenje. Poleg glasbe pa je pet let tekmovalno zastopala barve idrijskega plesnega kluba, s katerim je osvojila kar nekaj zavidljivih rezultatov. Pozneje je bila v srednji šoli tudi članica šolskega pevskega zbora. Skupaj so nastopali na različnih prireditvah, med drugim tudi na koncertu v Parizu, kjer so nastopali skupaj s tamkajšnjim nacionalnim radijskim zborom. Pred kratkim pa je svoje avtorske ideje začela realizirati v idrijskem studiu Rudnix, kjer sodeluje s svojimi glasbenimi kolegi.

Mia Vučković

Mia Vučković je navdušenje nad glasbo kazala že od malih nog. V času osnovne šole se je priključila pevskemu zboru, obiskovala je tudi solopetje v glasbeni šoli – program za muzikal. Tam se je večkrat izkazala v glavni vlogi. V srednješolskih letih je naredila korak naprej in poleg šolskih stopila še na malo večje odre. Med njimi sta nastopa v Ljubljani na Restart Touru in Balkan Wavu, kjer je kot predskupina ogrela občinstvo za velike zvezde balkanskih odrov. Ima še veliko ciljev in eden izmed teh je tudi predstavitev svoje prve pesmi – z naslovom Telenovela – na Emi Freš 2022.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je vse skupaj potekalo do sedaj, pa si lahko ogledate v prvih dveh oddajah.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button