ZABAVNO & DRUŽABNO

Jon Vitezič po EMI Freš 2022: Idejo za komad mi je dal pes

Pot na Mars

Perspektivni mladi glasbenik Jon Vitezič predstavlja nov singel – Pot na Mars. Po Utripu in skladbi Jesus Style, ki jo je predstavil na EMI Freš, se Jon predstavlja s tretjim singlom in videospotom Pot na Mars. Gre za osebnoizpovedno balado, ki sledi sodobnim glasbenim smernicam in je nastala kot ena Jonovih prvih pesmi, ko mu je bilo šele 15 let.

Skladbo je Jon prvotno napisal v angleškem jeziku, domačemu poslušalstvu pa ponuja slovensko različico. Obljublja nam tudi angleško verzijo, ki nam jo bo razkril čez nekaj tednov.

Jon Vitezič
Jon Vitezič v zgodbi Pot na Mars. Foto: Astronavt

Vesoljski popotnik

Tudi tokrat je Jon pri snemanju sodeloval s producentom Petrom Deklevo, s katerim sta se želela oddaljiti od tipičnih pop prijemov in sta skladbi nadela vesoljsko obleko. Ravno takšen pa je tudi videospot, v katerem se Jon predstavlja kot nekakšen vesoljski popotnik, ki v zgodbi videospota išče sorodno dušo.

»Skladba Pot na Mars je bila originalno napisana v hitrejšem tempu, vendar smo jo v studiu umirili in v ospredje postavili njene izpovedne prvine. Besedilo govori o potrebi človeštva po iskanju zasilnega izhoda, če svet ugasne. Hkrati pa govori o zgodbi dveh partnerjev, ki kljub vsem turbulencam vztrajata in iščeta rešitve. V času pisanja pesmi smo dobili psa, ki smo ga poimenovali Mars, in ta mi je dal idejo za komad,« je o skladbi dejal Jon Vitezič.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button