ZABAVNO & DRUŽABNO

Joker Out v Križankah spustili z verige svoje glasove in čustva

Sledi zaslužen dopust

Križanke so v petek, 9. septembra, zvečer gostile doslej največji koncert skupine Joker Out. Gostitelji so navdušili z veličastnim glasbeno-vizualnim šovom, fanatično občinstvo pa je le teden dni po izidu drugega albuma Demoni z njimi glasno pelo tudi čisto vse nove pesmi. Kot tudi na Portoroških nočeh 2022.

Pomembna stopnica v karieri

“Bil sem tam,” je stavek, s katerim se bodo pravi oboževalci skupine Joker Out čez leta pohvalili tistim, ki bodo takrat šele odkrivali naš najbolj vroč mladi bend. Tako kot Cvetličarna, ki so jo lani dvakrat zapored razprodali še preden so posneli prvi album, je tudi (po možnosti razprodan) koncert v Križankah pomembna stopnica v karieri vsakega slovenskega glasbenika. Jokerji se po teh stopnicah vzpenjajo zelo hitro in medtem že pridno prodajajo vstopnice za dvorano Stožice.

Njihov pevec Bojan Cvjetićanin je letos vodil izbor EMA 2022.

Joker Out
Skupina Joker Out je predstavila svoje uspešnice. Foto: Vita Orehek

Razprodane Križanke

A od Stožic jih loči še leto in mesec, tukaj in zdaj pa je vroča zgodba petkov koncert, ki so ga še pred poletjem ekspresno razprodali, potem pa se šele zares lotili ustvarjanja drugega albuma. Ta je bil v fizični obliki prvič na voljo prav v petek, a je bil že digitalni izid teden prej dovolj, da se je publika medtem naučila vseh pesmi. In to ne le nekaj odstotkov najbolj fanatičnih mladih oboževalk, ampak vsaj pol avditorija, za pesmi, kot so Katrina, Plastika, Ne govoriva več o tem in Demoni pa lahko brez pretiravanja napišemo, da so že hiti, ki bodo obstali. Pa se bržkone ne bo končalo le pri teh štirih pesmih.

Če so fantje v Cvetličarni podlegli čustvom po koncertu, so se jim tokrat prve solzice utrnile že na odru. Po skoraj dveurni shaggadelic ekstravaganci, v kateri so občinstvu namenili tudi dva bisa, so potrebovali pol ure, da so vsaj približno uredili misli in si vzeli še čas za medije, prijatelje in nekaj izbranih oboževalcev.

Joker Out
Joker Out na odru Križank. Foto: Vita Orehek

Med obiskovalci znana imena

V Križankah so jim prisluhnili številni drugi (ne le glasbeni) ustvarjalci, z njimi je bil producent Žare Pak, iz Los Angelesa je samo zaradi njih priletel mojster miksa in masteringa, Todd Burke (Ben Harper, Jack Johnson, The Kooks, Belle and Sebastian, M83), zagotovo pa nekaj o statusu mladih rockerjev in njihovi vpetosti v sceno pove tudi to, da sta jih prišla pozdraviti Tomi Meglič in Grega Skočir.

Kar pa se tiče izkušnje za ljubitelje Jokerjev, ki so v Križankah spustili z verige svoje glasove in čustva, pa je treba vsekakor omeniti tudi Marka Pirca in njegovo ekipo Studio 7, ki skrbi za celostno vizualno podobo skupine in je tudi tokrat iz petih glasbenikov na odru z obiljem tehnike zgradil šov, ki se ga ne bi branili tudi veliko večji tuji bendi. Skratka, bilo je nepozabno – in vse je za prihodnje rodove dobro shranjeno tudi v video obliki.

Joker Out
Publika je uživala kot že dolgo ne. Foto: Vita Orehek

Naslednja velika postaja Stožice

Skupina Joker Out se je po prvencu Umazane misli, dveh zaporednih koncertih v Cvetličarni, nastopu na festival Exit, drugem albumu Demoni, razprodanih Križankah in mnogih drugih odmevnih nastopih, nagradah in odličnih odzivih odločila za nov, velikanski izziv. V letu 2023 bodo Bojan, Kris, Martin, Jan in Jure s številnimi gosti pripravili glasbeno-vizualni spektakel v največji slovenski dvorani – v ljubljanskih Stožicah.

Koncert v Stožicah bo na sporedu v petek, 6. oktobra 2023, z začetkom ob 20.00. Vstopnice je mogoče dobiti po cenah od 19,90 evrov dalje.

Jokerji obljubljajo balzam za ušesa in pašo za oči. Večer bo začinjen s presenečenji, edinstvenim odrskim nastopom in, jasno, za fante značilnim shagadelic rock ’n’ rollom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
3
+1
1
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button