EMA 2022

Nika S. se je po EMI Freš 2022 odločila za nov korak

Mlada glasbenica z novo skladbo

Nika S. si počasi gradi svoje mesto na slovenski glasbeni sceni. Z glasbo je rasla in odraščala, prvi pravi preboj pa ji je uspel z umestitvijo v finale Eme Freš s skladbo Počakaj me. Te dni mlada glasbenica predstavlja svojo novo skladbo Nisi sam.

Umetniško ime

Nika je pevski talent negovala sprva v pevskih zborih, kasneje je kot spremljevalni vokal sodelovala s kočevskimi glasbeniki in s svojim življenjskim sopotnikom Nejcem ustvarjala glasbo v okviru dueta Nika Et Nejc (njuna najbolj odmevna je Zgodbo piševa). In ker je ravno Nika raje v ospredju in ker je ravno Nika tista bolj komunikativna in, roko na srce, tudi bolj izpostavljena polovica dueta, sta se z Nejcem odločila, da je prišel čas, da se duet poslovi in da Nika nadaljuje svojo pot kot Nika S.

Nika S.
Nova skladba Nisi sam je nov korak na njeni glasbeni poti.

Prva skladba

Nika in Nejc sta svojo zgodbo začela pisati pred štirimi leti. Od sramežljivega spoznavanja lastnega glasbenega in avtorskega okusa do prvih skladb, nastopov in tekmovanj sta počasi, a zanesljivo, postavila temelje, na katerih sloni njuna glasba. V letih, ki so za njima, je nastalo kar nekaj avtorskih skladb. Njuna najbolj odmevna je bila Zgodbo piševa, ki sta jo posnela in izdala preko založbe Nika Records kot nagrado na tekmovanju Glas mladih v Črnomlju iz leta 2019. Ko je Nika S. letos nastopila v finalu EME Freš s skladbo Počakaj me sta oba ugotovila, da je bolje, da svojo pot nadaljuje(ta) kot Nika S. – Nika v ospredju, Nejc pa bo še vedno stal za njo na odru in soustvarjal nove skladbe, tako kot je soustvaril novo, Nisi sam.

Nova skladba Nisi sam

Nisi sam je ljubezenska skladba, je temelj in je podpora, na kateri bazira ljubezen dveh. Nisi sam, ker sem tukaj s tabo, je glavno sporočilo nove skladbe. Besedilo je Nika spisala prav za Nejca – v dvoje je namreč resnično lažje. Pri nastajanju skladbe pa so sodelovali še Nikin prijatelj in mentor Martin Lunder in Nace Jordan in seveda Nejc (Čurič).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button