TORINO 2022

Za Doro 2022 prispelo 184 skladb

Na Dori se bo predstavilo 14 pesmi

Kot kaže je za hrvaški nacionalni izbor Dora veliko zanimanje! Hrvaška radiotelevizija je namreč sporočila, da je na javni razpis za Doro 2022, ki bo znova potekala v Opatiji, prispelo 184 skladb, kar je največ odkar se je vrnila priljubljena Dora. Naj kot zanimivost zapišemo, da je v pravilih zapisano, da se skladba, ki bo zastopala Hrvaško na Pesmi Evrovizije 2022, po zmagi ne sme spreminjati. Dovoljene so/bodo le manjše spremembe, pa še te z dovoljenjem HRT. Prav tako je obnovljeno staro pravilo, da je lahko na odru Dore največ šest ljudi, izvajalec pa mora odrski načrt oddati do 22. decembra. Tako, kot velevajo evrovizijska pravila, pa so lahko vnaprej posneti spremljevalni vokali.

Strokovna komisija se je že lotila dela, tako da bodo 14 pesmi + 4 rezerve sporočili že do 17. decembra!

Hrvaški evrovizijski izbor potekal februarja v Opatiji, na samem izboru pa se bo predstavilo 14 novih pesmi. Zmagovalno pesem bodo izbrali v kombinaciji telefonskega glasovanja in strokovnih komisij.

Spomnimo. Na Dori 2021 je prepričljivo slavila Albina, ki pa se nato v Rotterdamu s pesmijo Tick-Tock ni uvrstila v veliki finale, kar je bilo veliko razočaranje za Hrvaško. Zasedla je nehvaležno 11. mesto. Nazadnje je našim južnim sosedom pripel finale Houdek, leta 2017 s pesmijo My friend.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button