ROTTERDAM 2021

Albina je nov veliki up za Hrvaško; v Rotterdam s pesmijo Tick-Tock

Nina Kraljić je osvojila drugo mesto

S sklepnim dejanjem so novega evrovizijskega predstavnika za Rotterdam izbrali naši južni sosedje. Na Dori 2021 se je letos predstavilo 14 glasbenikov, med njimi pa je bila na koncu najbolj prepričljiva Albina, ki je v Opatiji s pesmijo Tick-Tock osvojila težko zaželeno glasbeno trofejo. Na drugem mestu je končala Nina Kraljić s skladbo Rijeka.

Glasovanje na Dori 2021

Strokovne komisije so najbolj prepričale Albina (78 točk), Bernarda (77 točk) in Nina Kraljič (68 točk), ljudstvo pa se je odločilo, da največ točk podeli Albini (120). Na drugo mesto so postavili Nino Kraljič (77 točk), na tretje pa zasedbo Cambi (71). V skupnem seštevku je tako največ točk osvojila Albina  (198), na drugem mestu pa je končala nekdanja evrovizijska predstavnica Nina Kraljič (145 točk).

Dora, ki je bila letos daleč najmlajša – če upoštevamo starost nastopajočih –, se je znova, že sedemanjstič, odvila v Opatiji, in sicer v športni dvorani Marino Cvetković, kjer pa tokrat zaradi epidemiološke slike ni bilo gledalcev, ampak le nastopajoči, ki so bili pred izborom testirani na covid-19. Prireditev so za spremembo vodile kar štiri voditeljice,in sicer Daniela Trbović, Barbara Kolar, Jelena Lešić in Doris Pinčić, v šov programu pa je nastopila priljubljena Vesna Pisarović, ki je zastopala Hrvaško na Evroviziji leta 2002 v estonskem Talinu, kjer je osvojila 11. mesto.

Novo hrvaško evrovizijsko pesem so naši južni sosedje izbrali v kombinaciji strokovnih komisij (ki jo je sestavljajo trideset ljudi (po trije člani v Zagrebu, Čakovcu in Varaždinu, Rijeki, Puli, Osijeku, Zadri, Kninu in Šibeniku, Splitu, Dubrovniku in dopisništvu v Vukovarju)) in ljudstva preko telefonov in kratkih sms sporočil. Glasovanje je trajalo deset minut, nato pa je postalo vse bolj napeto, dokler ni bila razglašena zmagovalna pesem.

Končni vrstni red na Dora 2021:

 1. Albina – Tick-Tock (198 točk)
 2. Nina Kraljić – Rijeka (145 točk)
 3. Mia Negotević – She’s Like A Dream (119 točk)
 4. Cambi – Zaljubljen
 5. Filip Rudan – Blind
 6. ToMa – Ocean Of Love
 7. Bernarda – Colours
 8. Tony Cetinski & Kiki Rahimovski – Zapjevaj, Sloboda je!
 9. Ella Orešković – Come This Way
 10. Eric – Reci Mi
 11. Ashley Colburn & Bojan Jambrošić – Share The Love
 12. Beta Sudar – Ma Zamisli
 13. Brigita Vuco – Noći Pijane
 14. Sandi Cenov – Kriv
Albina na rdeči preprogi pred pričetkom Dore 2021. Foto: Dario Njavro za HRT

In kdo je zmagovalka Abina? Naši južni sosedje so mlado glasbenico spoznali v tretji sezoni šova The Voice Croatia, kjer je prišla do finala. Pred tremi meseci je izdala svoj prvi singel Imuna na strah pri založbi Universal Music Hrvaška. Njeno pesem za Doro 2021 je napisala ista ekipa kot za pesem Imuna na strah, pri tem pa ji je še pomagal francoski pevec Max Cinnamon, ki ga poznamo iz francoeska nacionalnega izbora Destination Eurovision 2018.

Albina je na Dori nastopila prvič, svoj nastop pa je obogatila še s plesalci.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button