ROTTERDAM 2020

Damir Kedžo je veliki up za Hrvaško; v Rotterdam s pesmijo Divlji Vjetre

Novega evrovizijskega predstavnika za Rotterdam so izbrali tudi naši južni sosedje. Na Dori 2020 se je letos predstavilo 16 glasbenikov, med njimi pa je bil najbolj prepričljiv Damir Kedžo, ki je v Opatiji osvojil težko zaželeno glasbeno trofejo. Druga je bila Mia Negovetić (When it Comes to You), tretja pa Indira (You Will Never Break My Heart).

Doro 2020 je osvojil Damir Kedžo.Foto: HRT

Na tokratni Dori, ki je potekala v športni dvorani v Opatiji, so se predstavili bolj ali manj znani glasbeniki, in sicer Elis Lovrić – Jušto, Bojan Jambrošić – Više od riječi, Edi Abazi – Coming home, Zdenka Kovačiček – Love, Love, Love, Alen Vitasović & Božidarka Matija Čerina – Da se ne zatare, Đana – One, Aklea Neon – Zovi ju mama, Nikola Marjanović – Let’s forgive, Lorenzo feat Dino Purić & Reper iz sobe – Vrati se iz Irske, Marin Jurić-Čivro – Naivno, Lorena Bućan – Drowning, Indira – You Will Never Break My Heart, Jure Brkljača – Hajde nazovi me, Colonia – Zidina, Mia Negovetić – When it Comes to You in Damir Kedžo – Divlji vjetre, ki je imel na koncu enako število točk kot Mia. A ker mu je dalo ljudstvo 16 točk, Mii pa 15, je slavil Damir.

Glasovanje na Dori 2020 je bilo napeto do zadnjega trenutka.Foto: HRT
Damir Kedžo se bo predstavil v prvem predizboru.Foto: HRT

In kdo je Damir Kedžo? 32-letni glasbenik, ki prihaja iz Omišlja na otoku Krk, je v glasbeni svet vpet že od otroških let, čeprav se je tista prava glasbena pot začela leta 2003, ko je nastopil v glasbenem šovu talentov. Prvič se je na Dori predstavil leta 2005 s skupino Saša, Tin & Kedžo, skatero so zasedli 10. mesto. Damir je na Dori je sodeloval tudi leta 2011, vendar se takrat ni uvrstil v sklepno dejanje. Poleg tega je zmagovalec Dore 2020 v času svoje glasbene kariere sodeloval tudi na mnogih hrvaških glasbenih festivalih.

Voditelji: Doris Pinčić Rogoznica, Zlata Mück Sušec, Mirko Fodor in Duško ĆurlićFoto: HRT
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button