LIVERPOOL 2023

Hrvaška Dora 2023 z lepotnimi popravki

Izbor bo potekal v Opatiji

Hrvaška radiotelevizija HRT želi Doro 2023 še bolj približati ljudstvu in oboževalcem. Če na eni strani na našh festivalih slišimo sorazmerno malo pesmi – mimogrede, na Popevki 2022 bomo slišali zgolj deset novih skladb – bo Dora 2023 glede novih skladb precej bolj radodarna.

Kot je v posebni radijski oddaji Music Pub Zlatka Turkalja dejal urednik projekta Dora 2023 in vodja hrvaške evrovizijske delegacije Tomislav Štengl, bomo lahko hrvaške ‘evrovizijske’ skladbe slišali mnogo prej kot sicer. Med drugim morajo izvajalci narediti tudi videospot. Če jim to ne bo uspelo ali ne želijo, pa se lahko odločijo za t. i. besedilno videozgodbo.

Tako Albina kot Mia Dimšić, ESC 2021 in ESC 2022, sta na Pesmi Evrovizije v predizboru končali na nehvaležnem 11. mestu. Hrvaška se tako zadnja štiri leta ni uvrstila v finale.

Več glasbenih večerov

Štengl je med drugim v radijskem gostovanju namignil, da leta 2023 ne bi bil le en večer Dore, ampak da bi bilo teh glasbenih večerov več. Skupaj pa naj bi slišali največ 28 novih skladb, ki bodo prispele na javno povabilo, ki je odprto do 20. novembra 2022. Urednik Dore je za konec še dejal, da se trudiji motivirati čim več glasbenikov, tudi znanih, da bi se prijavili na Doro 2023, saj bi bil tako hrvaški izbor še boljši. V ta namen so se že pogovarjali s številnim glasbenimi založbami, prav tako želijo na nek način izbranim glasbenikom oziroma zmagovalcu olajšati stroške.

Pred Doro 2023 naj bi bilo več televizijskih oddaj, skozi katere bi predstavili vse nastopajoče. Tako bi lahko ljudstvo pobližje spoznali tako pesem kot izvajalci in se posledično na Dori lažje odločili.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
1
Izvor
Music pub Zlatka Turkalja (HRT Radio)
Twitter
Back to top button