LIVERPOOL 2023

Na Reki so Let 3 pričakali kot zmagovalce

Spektakularen dogodek

Rečani so v četrtek le pričakali prihod rojakov. Na glavnem reškem Korzu je glasbenike pričakala nepregledna množica ljudi. Evforija in praznovanje sta se pričela na naslovu Splitska ulica 2A, v reški ikonični trgovini Dallas Music Shop.  Zoran Prodanović Prlja je pozdravil vse prisotne in tako nagovoril množico: “To je nad vsemi našimi pričakovanji. Hvala vam za podporo. Upam, da smo dosegli vsa vaša pričakovanja. Delali smo trdo kot konji, naš trud se je izplačal. Zelo smo ganjeni nad vašim odzivom. Še naprej vas bomo napajali z energijo, tako kot to vi počenete za nas!”

Let 3
Rečani so želeli videti svoje junake. Foto: Paolo Dukić

Spektakularen dogodek ob prihodu letovcev je potekal na Korzu  – na glavnem odru so poleg skupine Let 3 nastopile še reške skupine Chasing Nord, Father in Ministranti – Mihael Prosen, Vedran Vučković, Franje Jardas in Tino Margan, ki so se zbrali ob tej posebni priložnosti ter skomponirali skladbo ŠČA  – VAL.

Let 3
Hrvaški evrovizijci Let 3 Foto: Paolo Dukić

Let 3 prihaja v Ljubljano

Sicer pa bodo na veliki Šiškin oder 25. maja stopili še pod svežimi vtisi po nastopu v Liverpoolu, kjer so uspešno zastopali Hrvaško na 67. izboru za pesem Evrovizije 2023. V Šiški bodo nanizali prepoznavne skladbe iz njihove dolgoletne zgodovine, ob bendovski postavi pa se jim bo na odru pridružila 4 članska brass sekcija – žur je zagotovljen!

Na koncertu punk rock provokatorjev bomo slišali njihove največje uspešnice – seveda – veliko uspešnico, Mama ŠČ!, Profesor Jakov, Dijete u vremenu, Kurcem u čelo, Izgubljeni, Eros s onog svijeta, Riječke pi*ke, Sam u vodi, Nafta ter ostale hite iz njihove dolgoletne kariere.

Največji med največjimi

Sicer so pa brez dvoma Let 3 že pred desetletji zasedli častno mesto največjih rock provokatorjev v regiji – že od leta 1986 izzivajo in preizkušajo naše meje z umetniškimi performansi ter tudi sodelovanji z različnimi avantgardnimi gledališči. V teh prostorih so postali sinonim za vrhunski rock performans, začinjen z vrhunskimi besedili, neverjetno odrsko energijo, ki obvlada tudi teatrsko perfekcijo in nenazadnje, z unikatnim zvokom, ki je podprt z zelo specifičnim smislom za humor ter občutkom za nevsakdanje bizarnosti.

»Reški rock band že več kot 35 let korigira našo družbo ter nas obenem spreminja v boljše, bolj progresivne ljudi.« Aleksandar Dragaš, rock kritik

Piše se leto 1987

Prve pesmi so objavili leta 1987 na kompilaciji Rijeka-Pariz-Texas, leto pozneje pa so izdali debitantski album Two dogs Fucking. Doslej so skupno izdali 11 albumov. Kljub kontroverznosti in provokativnosti so v dolgoletni karieri prejeli več glasbenih nagrad, med njimi kar nekaj prestižnih porinov. Zasedba sicer v bližnji prihodnosti pripravlja izid albuma duetov, ki nastaja pod producentsko taktirko dolgoletnega sodelavca, Iztoka Turka, na izdelku pa bomo mdr. slišali sodelovanja s Terezo Kesovija (Sam u vodi), Alko Vuico (Drama), splitsko zasedbo TBF in mariachi zasedbo El Combo (Izgubljeni), Tinkaro Kovač (Tazi – Tazi) in s Perom Lovšinom.

Let 3
Sprejeli so jih kot zmagovalce. Foto: Paolo Dukić
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button