ZABAVNO & DRUŽABNO

Kako sta na valentinovo zaljubljena Manca Špik in Rok Piletič?

Manca Špik in Rok Piletič, sicer član ene najbolj popularnih zasedb pri nas, BQL, v tednu praznika zaljubljencev v svet kot duet pošiljata novo glasbeno zgodbo Na valentinovo. Rok se do sedaj ni izpostavljal kot solist, Manca pa je ‘doma’ v drugačnih glasbenih vodah, kot duo BQL, v katerem prepeva Korošec.

Manco in Roka je združila glasba.Foto: Neo Visuals

Kljub temu, da se nam na prvi pogled morda zdi, da Manca in Rok nimata veliko skupnega, sta vendarle združila moči in njune glasove v presunljivem duetu Na valentinovo.

Manca je pesem v predalu hranila pet let! “Melodijo za pesem Na valentinovo mi je Raay predstavil v obdobju, ko sem posnela pesem Oba. Takrat se z Rokom sploh še nisva dobro poznala. (smeh) Tako je posebna in popolna, ustvarjena prav zame, da sem jo skrbno čuvala in čakala, da bo nekdo ustvaril pravo besedilo za to lepo melodijo. Čakala pa sem tudi pravo osebo, ki bi z menoj odpela ta duet. Oba z Raayem sva vedela, da imava v rokavu velik ‘adut’, a ker nisva našla ustreznega moškega vokala, ki bi zmogel odpeti to vokalno zahtevno in čustveno pesem, sva odlašala in odlašala z izdajo pesmi. Na srečo pa se je povsem spontano ob koncu lanskega leta porodila ideja, da je Rok tisti pravi, ki sem ga čakala! Takoj sem vedela in začutila, da je to čarobna kombinacija.”

Manca ŠpikFoto: Neo Visuals
Rok PiletičFoto: Neo Visuals

“Pesem sem poznal že dlje časa. Vedel sem tudi, da jo Raay ‘špara’ za Manco, in da je ne da od sebe. Nič mi ni bilo jasno, ko sta mi pred kratkim oba z Manco v en glas tulila v telefon, da jo moram nujno prav jaz odpeti z njo, saj pesem potrebuje točno moj vokal. Nisem razmišljal dolgo, saj je pesem lepa ‘za umret’. (smeh) Res bi bil ‘budala’, če ne bi sprejel te priložnosti. Zame je to, da zapojem tudi v melodiki, ki sem jo sicer že od nekdaj oboževal, poseben izziv,” pa je vse skupaj obrazložil Rok.

Za konec smo Manco in Roka na dan zaljubljencev vprašali, če sta zaljubljena tudi sama. “Zaljubljena sem v življenje! Vedno! Je pa res, da mi bo na letošnje valentinovo družbo delala zgolj moja hčerka Lana. Moja ljubezenska zgodba z njenim očetom se je nedavno žal končala, a v mojem srcu ostaja neizmerna ljubezen, ki jo želim z nekom deliti tudi v bodoče,” nam je zaupala Manca. Rok pa je za konec priznal: “Obožujem valentinovo. Letos bom v posebni družbi in se zelo veselim tega večera ob svečah, dobri hrani in kozarcu vina.”

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X