ZABAVNO & DRUŽABNO

Manca Špik iskreno o poroki

Zaobljuba zvestobe

Očitno je prav Erato – starogrška muza ljubezni in poroke – inspirirala Manco k izdaji nove avtorske pesmi Rekel si, v kateri se tudi sama prelevi v to vlogo.

“Zaobljuba zvestobe med dvema je sveto dejanje, v očeh boga ali pač tistega v kar verjameš. Čeprav se nikoli nisem poročila, ne pomeni, da o tem nisem sanjarila. Pa ne toliko o sami poroki, temveč o občutkih, ki te privedejo do te odločitve. In ravno o teh čustvih neveste do ženina govori moja nova pesem. Recimo, da v tej zgodbi nastopam kot nekakšna muza ljubezni,” v uvodu strne Špikova, ki je melodijo za novo pesem napisala v nekaj minutah, nato pa je zvestemu tekstopicu Roku Lunačku obrazložila o čem želi, da ta pesem govori.

Manca Špik
Manca Špik Foto: Rok Maver

Poročna pesem

Gre za tipično poročno pesem, in sicer s tematiko, ko se v ljubezni vse izide točno tako kot mora. “Rekel si je ena mojih najlepših balad. Čustvena, popolna pesem. To je himna ljubezni. Pesem, ki bi si želela, da jo nekdo meni odpoje, ko stojim pred oltarjem, če lahko malo fantaziram,” je pripomnila Manca.

Manca Špik
Manca Špik je za pesem posnela že 23. video. Foto: Rok Maver

Poslastica

Sicer pa gre za še eno Mančino avtorsko pesem, pri nastanku katere je poleg producenta Krešimirja Tomeca sodelovalo ogromno glasbenikov, od številnih instrumentalistov pa vse do celotnega godalnega orkestra iz Zagreba. “Pesem je poslastica, narejena najprej in predvsem za mojo dušo, šele nato za vse ostale. Ko jo poslušam (slišala sem jo že vsaj stokrat), se mi vedno znova naježi koža. Takšne pesmi še nisem napisala in mislim, da mi je uspelo ustvariti nekaj res posebnega,” je zaključila priljubljena glasbenica, za kateri je to že njen 23. videospot, ki so ga sicer snemali na dveh čudovitih lokacijah, baročni Kazinski dvorani SNG Maribor ter na posestvu Žičke Kartuzije.

Manca Špik
Manca Špik v videzgodbi Rekel si. Foto: Rok Maver

Sicer pa to ni edino presenečenje od Mance Špik. Priljubljena pevka namreč 23. aprila pripravlja ekskluzivni koncert z razširjenim bendom vrhunskih glasbenikov in s številnimi gosti, ki se bo izvedel samo enkrat! Na velikem odru Festivalne dvorane Bled bodo stali tudi njeni prijatelji in glasbeni gostje, kot so Dejan Vunjak, Isaac Palma, Rok Piletič ter še kdo …

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button