ZABAVNO & DRUŽABNO

Mediteranski večer, kot ga še ni bilo

Brezplačen koncert ob slovesu poletja

V soboto, 10. septembra 2022, se je v Kulturnem domu v Šoštanju zgodil čaroben Mediteranski večer z Manco Špik in Erosi ter nastopajočimi KUD Ravne pri Šoštanju. Organizatorji prirditve Občina Šoštanj, KS Šoštanj in KUD Ravne so združili moči in Občanom pripravili brezplačen koncert ob slovesu poletja.

Iz vrst KUD-a Ravne so nastopili člani Moškega pevskega zbora in Vokalne skupine Planike. Program je povezovala utečena voditejska trojica Amadeja Sovič, Špela Plavše in Marko Potočnik. Vse prisotna sta pozdravila tudi župan Darko Menih in predsednica KS Urša Kurnik.

Manca Špik
Veselo razpoložena Manca Špik. Foto: Rok Bačovnik
Manca Špik
Manca Špik je predstavila svoje največje uspešnice. Foto: Rok Bačovnik

Številne uspešnice

Zazvenele so vse najlepše Mancine pesmi Kjer pomol poljubi morje, Zvezala bi si krila, Le enkrat se živi, Bela barka in druge, na katere je Manca dvorano spravila na noge. Erosi so poskrbeli za magično energijo kvarteta na odru in navdušili obiskovalce.

Manca Špik in Erosi
Manca Špik dvorano spravila na noge. Foto: Rok Bačovnik
Erosi
Erosi Foto: Rok Bačovnik

Kmalu nasnidenje

Sicer pa so v KUD Ravne pri Šoštanju znani po dobri organizaciji glasbenih prireditev, ki jih vsi delajo prostovoljno, k sodelovanju pa povabijo same najboljše slovenske izvajalce (med drugim odprtje Glavnega trga v Šoštanju s Tinkaro Kovač l. 2020, 110 let mesta Šoštanj z Ireno Vrčkovnik l. 2021, odprtje letnega odra v Ravnah pri Šoštanju open “air dogodek” z Evo Boto l. 2022, idr.). Pri njih je kultura doma, bi lahko rekli. Vsi trije organizatorji se že veselijo nadaljnjih sodelovanj, ki kot kaže, obetajo veliko.

Za Evrovizija.com pripravil Marko Potočnik.

Manca Špik
Voditelji prireditve v družbi Mance Špik. Foto: Rok Bačovnik
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button