ZABAVNO & DRUŽABNO

Luka Basi po Križankah: To je nagrada in posladek za vse

Predstavil tudi novo pesem

Luka Basi je v soboto, 24. septembra, že drugič razprodal Križanke. Priljubljeni glasbenik je tokrat navdušil več kot tritisoč glavo množico, ki je prepevala z njim od začetka do konca. Za piko na i pa je večer, poln energije, presenečenj in emocij, začinil z napovedjo nove pesmi Zasvirajte neko drugo veče, za katero gre v bistvu za duet s klapo Kampanel in ki jo že lahko slišimo na radijskih postajah.

Klapa Kampanel, ki je ena najbolj uspešnih klap v zgodovini hrvaške glasbe, so bili tudi edini gostje, ki jih je Luka razkril še pred koncertom. Večer presenečenj so zabeležili v Križankah tako slovenske legende kot hrvaške zvezde, s katerimi je Luka snemal duete, ki na youtube štejejo milijonske oglede.

Številni gosti

Nuša Derenda, Matjaž Jelen, Alya, Erosi, pa Lukin producent (in evrovizijec) Raay na klavirju, so mu delali družbo s strani slovenskih glasbenih kolegov, s katerimi je poskrbel za nepričakovane duete in predelave njegovih in ex-yu uspešnic. S strani naših sosedov pa so mu poleg Klape Kampanel delali družbo Lana Jurčević, s katero sta posnela duet Upalimo ljubav, po dolgem času sta spet skupaj z Markom Škugorjem izvedla mega uspešnico Ružo bila v originalni izvedbi in požela ovacije. Presenečenje večera je bila legendarna Neda Ukraden, s katero je Luka posnel pesem Ni Dubai, Ni Hawai. Neda je kljub bogati več desetletni karieri letos šele prvič stala na odru Križank. Navdušena je poskrbela za izjavo večera med novinarji v zakulisju: “Čakaj, a publika ves čas stoji? Ves čas? Res? Ne morem verjet.” Ob prihodu na oder je Neda publiko navdušila s svojim humorjem: “Luka, jao, kako si sladek. Imaš kakšnega strica zame?”.

Luka Basi in Klapa Kampanel
Luka Basi in Klapa Kampanel so predstavili novo pesem. Foto: Neo Visuals

Tradicionalni koncert

“Čeprav so to “šele” moje druge Križanke in druga Dalmatinska noč, verjamem, da lahko že govorim o tradiciji. Tako smo zastavili in v to verjamemo. To je nagrada in posladek za vse, ki sicer med letom hodijo na koncerte, žurke, fešte, po šotorih, open-airih, v Križankah pa se ve, da bo nekaj posebnega, koncert s skritimi gosti, nepričakovanimi kombinacijami in nenapovedani dueti. Nekaj, s čimer se jaz zahvalim svoji publiki za zaupanje. Hvala vsem!”

Tako je strnil misli Luka ob zaključku koncerta in dodal, da si ne more zamisliti lepše najave nove pesmi, kot ob polnih Križankah, ki že prepevajo pesem, ki je nekoliko drugačna, a zleze pod kožo s svojo zgodbo in melosom.

Luka Basi
Križanke so pokale od dobre volje in uspešnic. Foto: Neo Visuals
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button