EMA 2022

EMA Freš 2022 – 11. dvoboj: Predzadnji dvoboj osvojila Emma

Nina Sodnik bo dobila še eno priložnost

V enajstem glasbenem dvoboju sta se med seboj pomerili Emma s pesmijo Moja sreča ter Nina Sodnik s skladbo Will you be enough. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju spletnih glasovalcev – Emma, ki stavi na pesem Moja sreča. Nina Sodnik pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Emma

Emma se že dalj časa uči petja pri mentorici Neishi, s katero skupaj ustvarjata tudi glasbo. Posneli sta že kar nekaj priredb, na Emi Freš pa se predstavlja s čisto prvo solistično skladbo, kar je tudi prvi večji korak v njeni glasbeni karieri. Prizna, da je zanj potrebovala veliko poguma in podpore. Želi si, da bi dobro izkoristila to priložnost in da bo njena pesem prepričala občinstvo.

Nina Sodnik

Nina Sodnik se s petjem ukvarja že pet let. Obiskuje šolo solopetja, pred epidemijo pa je tudi redno nastopala na šolskih prireditvah. Kot glavna pevka je sodelovala pri elektronsko-popovski skladbi Do You Remember, ki jo je ustvaril David Vitté. Z njim sodeluje tudi pri skladbi Will You Be Enough, za katero je napisal glasbo in besedilo ter poskrbel za produkcijo. V prihodnosti se želi tudi sama preizkusiti v pisanju pesmi. Elektronska glasba ji je všeč, a se sama vidi tudi v džezu, klasični popglasbi in morda celo v operi. Želi si nastopiti tudi na večjih odrih. Upa, da ji bo Ema Freš dala odskočno desko za začetek njene solokariere.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne. Kako je vse skupaj potekalo do sedaj, pa si lahko ogledate v prvih dveh oddajah.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X