ZABAVNO & DRUŽABNO

Jaka Hliš o tem, kako vsakdo doživlja svet na svoj način

Leta 2022 nastopil na Emi Freš

Z novim singlom Nova realnost se mladi pevec Jaka Hliš, ki smo ga spoznali na Emi Freš, vrača na glasbeno sceno z edinstveno pesmijo, ki poslušalce popelje v introspektivno doživetje in novo dojemanje sveta. Videospot, ki ga je režiral Amadej Hercog, je bil posnet v čudoviti Franciji, kjer prostrano okolje in mogočen ocean dodajata pesmi globino in vizualno privlačnost.

Jaka Hliš
Jaka Hliš Foto: Promo foto

O čem govori skladba?

Nova realnost je pesem, ki raziskuje koncept osebne resničnosti in njenega vpliva na posameznika. Jaka Hliš skozi besedilo ponazarja, kako vsakdo doživlja svet na svoj način, kar pomeni, da ima vsak svojo edinstveno izkustveno resničnost. Ta resničnost je zanj prava in pogosto nerazumljiva drugim. Osrednji verz pesmi: “Razbij ta okvir, tudi če padeš, pusti preteklosti ranjeni sadež,” spodbuja poslušalce, naj presežejo omejitve, ki jim jih postavljajo družba, okolje ali lastni strahovi. Tudi glasbo je pevec napisal sam, pri aranžmaju in produkciji pa sta mu pomagala brata Roman in Goran Sarjaš iz glasbenega studija Art Music Records, kjer so vse skupaj tudi posneli.

“Nova realnost lahko pomeni soočanje z nečim neznanim in potencialno neprijetnim, a hkrati vzbuja iskre nemira, ki posameznika ženejo naprej. To sporočilo je še posebej pomembno v današnjem svetu, kjer se ljudje pogosto počutijo ujeti v določene vzorce razmišljanja in delovanja.” Jaka

Videospot posnet v Franciji

Videospot za Novo realnost je bil posnet na slikovitih lokacijah v Franciji. Prostrano okolje te države, zlasti njene obale in ocean, igra ključno vlogo v vizualni pripovedi pesmi. Ocean simbolizira hkrati strašljivost in pomirjujočo moč, kar se popolnoma ujema s sporočilom pesmi o soočanju z novimi izzivi in preseganju lastnih omejitev.

Amadej Hercog, znan po svojih inovativnih pristopih k glasbenim videospotom, je s svojo vizijo in režiserskimi sposobnostmi prispeval k temu, da je pesem Nova realnost zaživela tudi na vizualni ravni. Njegova sposobnost ujeti občutke pesmi v slikovitih kadrih francoske obale le še poglablja besedilno sporočilo pesmi.

Jaka pravi, da je Nova realnost je več kot le pesem. Je povabilo k raziskovanju lastne resničnosti in pogumu, da presežeš meje znanega.

Jaka Hliš
Jaka Hliš Foto: Promo foto
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button