ZABAVNO & DRUŽABNO

Ob Gramatiku na portoroški plaži še Baby Lasagna

30. junija v Portorožu

Na festivalu Portorose in July bo 30. junija nastopila glasbena smetana iz Istre. Gramatik, Baby Lasagna, Teo Collori & Momento Cigano, Masayah, Drill, Benjamin Shock Live & guests, Gisaza, Denis Beganović ter Brale.

V nedeljo, 30. junija, se bo plaža v Portorožu spremenila v festivalsko prizorišče! Organizatorji enodnevnega festivala Portorose in july, kjer bo kraljeval slovenski producent svetovnega formata, Denis Jašarević – Gramatik, razkrivajo vse nastopajoče. Med novimi imeni na seznamu je tudi trenutno najbolj priljubljen hrvaški izvajalec na svetu – Baby Lasagna, ki ravno te dni predstavlja novo skladbo And I.

Denis Jašarević – Gramatik
Denis Jašarević – Gramatik Foto: Promo foto

Kdo je Gramatik?

Že pred desetimi leti so o Gramatiku pisali številni svetovni mediji. Tako je na primer kritik v Huffington postu zapisal trditev, ki drži še danes. »Gramatiku je uspelo filozofijo hip hopa prenesti v elektronski svet ter ustvariti edinstven, organsko čist in čustveno nabit glasbeni slog.« Edinstvenost se bo odrazila tudi na prizorišču v Portorožu, kamor je Gramatik povabil številne glasbene sopotnike, s katerimi piše prav posebne glasbene zgodbe. Na odru, kjer bo za produkcijo poskrbela Gramatikova najbližja ekipa, se bodo tako zvrstili: Teo Collori & Momento Cigano, Gisaza, Benjamin Shock Live & guests, Denis Beganović, Drill, Masayah, Brale ter Baby Lasagna.

Zlata piščal 2024
Nastopila bo tudi Masayah. Foto: Tadej Majhenič

Nepozaben šov

Gramatik, katerega zaščitni znak je specialno mešanica funka, elektra, glitcha, hip hopa in dubstepa, bo na portoroško plažo dostavil šov kot ga pripravi v slovitev Red Rocksu v Koloradu ter vzdušje, ki ga vdihnemo na festivalih kot sta Coachella in Lollapalooza. Njegov remiks komada Tourture se je znašel v seriji Narcos, remiks legendarnega Nasovega hita NY State Of Mind pa trenutno odmeva vsak večer na turneji komika Andrewa Schulza.

Marko Purišić alias Baby Lasagna po uspešnici Rim Tim Tagi Dim, s katero je osvojil drugo mesto na letošnji Evroviziji, še vedno ohranja priljubljenost na svetovnem nivoju. Z več kot 36 milijoni poslušanj na platformi Spotify dodatno nadgrajuje viralnost, kraljuje na lestvicah, predvsem pa nagovarja širok spekter občinstva. V Portorožu bomo kot prvi v Sloveniji 30. junija z njim zaplesali na dogodku poletja. In z gotovostjo lahko trdimo, da je to najboljši glasbeni nabor, ki ga trenutno ponuja Istra.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button