ZABAVNO & DRUŽABNO

Rudolf Gas: Želel sem, da je v pesmi vse podrejeno melodiji vokala

Čustvena in iskrena muzika

Rudolf Gas, vsestranski glasbeni ustvarjalec, ki že več kot 15 let vodi Big band Orkestra Slovenske vojske in spretno krmari v svetu mnogih glasbenih aranžmajev, predstavlja novo skladbo. Song z naslovom Včasih je preprosta, čustvena in iskrena muzika, v obleki ritem in bluesa ter v popevkarski maniri. Rudolfa Gasa bo pesem popeljala v izzid male plošče, ki jo bo predstavil jeseni.

Rudolf Gas
Rudolf Gas Foto: Matej Kramžer

Ritem, ki se vrti na tri

“Vedel sem, da želim napisati song v 6/8 taktu. Ritem, ki se vrti na tri, poplesuje v naših srcih, blizu nam je. Želel sem, da je v pesmi vse podrejeno melodiji vokala, še bas ga v določenem segmentu kopira,” je povedal Rudolf Gas, ki je v besedilu tokrat združil moči z Zalo Djurić. Kombinacija sodelovanja se je nato prelevila tudi v Zalin režijski prvenec, saj je skladbo Včasih spretno zapakirala še v videozgodbo.

Videozgodba

“Ne moremo videti mavrice brez malo dežja. Življenje je potrebno praznovati z zavedanjem, da ni vedno sladko, sicer bi pa konstantna sladkost potemtakem izgubila svoj čar,” pravi Rudi Gas, ki se v videospotu pojavi v stenski umetnini in skozi glasbo. Glavno vlogo in s tem interpretacijo besedila, je skozi različne čustvene izraze prevzela uspešna slovenska manekenka Ana Colja.

Rudolf Gas in Ana Colja
Rudolf Gas in Ana Colja Foto: Matej Kramžer
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button