ZABAVNO & DRUŽABNO

Veronika Strnad iskreno o vsakodnevnih radostih

Nova skladba Nov dan

Veronika Strnad je glasbena ustvarjalka, ki z neverjetno lahkotnostjo vokala nagovarja poslušalce. Tokrat ji to uspeva s skladbo Nov dan, ki prinaša radostno poletno svežino in optimizem. Za pesem je v Bostonu, ki je njen študijski dom, nastal tudi videospot, v katerem se je preizkusila kot režiserka.

Veronika Strnad
Veronika Strnad Foto: Nicky Castañeda

Skladba Nov dan, ki je odraz njenega nenehnega glasbenega razvoja, bo kmalu postala del studijskega albuma, ki trenutno nastaja.

Če je bila leta 2022 Veronika Strnad na Slovenski popevki po mnenju žirije prepoznana kot najboljša mlada in obetavna izvajalka/avtorica, je to priznanje v zadnjem letu še okrepila. Njena življenjska pot se namreč vije med Brežicami in Bostonom, kjer se na priznani univerzi Berklee College of Music posveča študiju petja in gradi osebni glasbeni slog. Kot sama rada poudari, pa se zelo rada vrne domov, zato glasbo v večini ustvarja v slovenskem jeziku.

Skladba Nov dan je nastala na drugi strani Atlantika in je po njenih besedah odraz velike hvaležnosti ter sreče za življenje kot ga živi. “Že od nekdaj sem se rada veselila majhnih stvari, zdaj pa iz leta v leto opažam, kako veliki so ti majhni trenutki, ki zares niso samoumevni. Čeprav sem se odločila za pot, ki je precej oddaljena od doma in je polna izzivov, mi ravno vsakodnevne radosti, o katerih govorim v pesmi, prinašajo drobce sreče in mi pomagajo čez ovire,” pravi Veronika, ki je za skladbo posnela tudi videzgodbo, v kateri je zabeležila ujete trenutke s prijatelji.

“Snemanje je bilo zelo zabavno. Na setu je bilo namreč osem prijateljev, iz osmih držav in se je kljub raznim zapletom dobro končalo. Videospot je v resnici izdelek, ki sem ga podarila bolj sebi kot poslušalcem, saj je nedvomno dragocen spomin mojega študijskega obdobja v Bostonu, ki bo za vedno ostal še kako živ,” je zaključila Veronika.

Veronika Strnad
Veronika Strnad Foto: Nicky Castañeda
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button