EMA 2022

EMA 2022 – 2. predizbor: Hauptman: Nastop bo minimalističen. Ne bo šova, ne bom plesal.

Hauptman - Sledim

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V drugem predizboru se bo kot predzadnji po vrsti predstavil Hauptman, ki stavi na skladbo Sledim. Mladi mariborski glasbenik je diplomiran jazz pevec in samouk na klavirju. Njegova glasba je mozaik vplivov jazza, alternativnega RnB-ja, soula in popa. Znotraj sproščenih groove-ov želi z odmikom od tipičnega aranžerskega in harmonskega pristopa sodobnih pop glasbenikov, izstopati in odstopati od večine, hkrati pa poskuša z delčki iz vsakega žanra sestaviti svoj mozaik oziroma lastno podobo.

Pred natanko enim letos je izdal svoj prvi album z naslovom Finished, not perfect.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Če sem čisto iskren niti ne, ker verjamem, da je moja glasba dovolj kvalitetna.

Kako bi se predstavili publiki?
Sem vokalist, pianist in avtor glasbe in besedil. Po končanem študiju jazza sem začel izdajat avtorsko glasbo – lani je izšel moj prvi album z naslovom Finished, not perfect.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Ker bom kontrast vsemu temu blišču, ki ga bodo najbrž vsi pošiljali na Evrovizijo. Glasbo iskreno obožujem, to se vidi in sliši. Tudi pesem bo izstopala, ker ima po mojem mnenju dobro razmerje med elementi popa in kompleksnejšo harmonijo.

Hauptman
Deluje tudi v vlogi studijskega glasbenika, aranžerja in vokalnega producenta. Foto: Galij Vračun

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Moj adut je moja pesem. Nenazadnje gre za ‘pesem’ Evrovizije. Pa tudi moja iskrenost do glasbe, do publike in do sebe.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Nastop bo minimalističen. Ne bo šova, ne bom plesal. Gledalcem bi se rad predstavil točno takega, kot me lahko vidijo na koncertih v živo.

O čem govori vaša skladba?
Skladba govori o razmerju, v katerem oseba popolnoma zaupa in se prepusti odnosu, četudi bi lahko bila na koncu prizadeta ali razočarana.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Nastop na Eurosongu bi si zagotovo želel dvigniti stopničko višje, vseeno pa bom ostal zvest samemu sebi. Nastop v Torinu bi zagotovo bil velika prelomnica v moji karieri. Pomenil bi mi potrditev, veliko priložnost in motivacijo. S ponosom bi predstavljal Slovenijo.

Hauptman
Hauptman je glasbenik, ki se drži pravila manj je več. Foto: Galij Vračun

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Od konca osnovne šole. Če kadarkoli nisem ujel prenosov v živo, sem si nastope naših predstavnikov in finalistov kasneje ogledal.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Moja najljubša evrovizijska pesem Slovenije je Samo ljubezen. Od naših predstavnikov pa me je najbolj navdušila Maja Keuc.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Veliko nove glasbe – posnel bom EP v slovenskem jeziku, izdal bom še EP v angleščini (s producentom Kyree). Obetajo se tudi sodelovanja z drugimi artisti. Poleg tega pa tudi nekaj odličnih koncertov po Sloveniji in tudi v tujini.

https://www.facebook.com/watch/?v=3010817789139608&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
3
+1
1
+1
0
+1
1
+1
1
+1
0
Twitter
Back to top button