EMA 2022

EMA 2022 – 1. predizbor: Zala Smolnikar – Z Á L I: Meni je najvažneje, da skladbo dobro izvedem

Zala Smolnikar - Z Á L I - V ogledalu

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V prvem predizboru bo kot predzadnja po vrsti nastopila Zala Smolnikar – Z Á L I, ki stavi na skladbo V ogledalu. Zala Smolnikar, ki ustvarja pod umetniškim imenom Z Á L I,je mlado, sončno in radoživo dekle, ki je zaljubljeno v življenje. Vseskozi je ustvarjalna in ji kreativni vražički nikakor ne dajo miru. Dela svojo avtorsko glasbo, prepeva, igra klavir in tolkala. Rada poseže tudi po drugih avtorskih delih in jim poskuša dati, z lastno interpretacijo, svoje dojemanje.

Splošno mnenje njenih poslušalcev je, da njen kristalen glas in sončna energija preprosto začarata in predramita živčevje.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Oddala sem skladbo brez pričakovanj in bila seveda prijetno presenečena.

Kako bi se predstavili publiki?
Uuh, to pa ni enostano. Rada pojem, plešem, kuham in se družim s preprostimi ljudmi z lepo energijo.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
Mislim, da večina izvajalcev verjame v svojo skladbo. Meni je najvažneje, da skladbo dobro izvedem. Sem si napisala izjemno zahtevno skladbo za izvedbo. (smeh) No, resnično je zahtevna, ker začnem v pop registru, v trenutku preklopim v klasično ‘operno’ izvedbo in spet končam v zelo energičnem pop registru … tako, da ni mačji kašelj. Torej pomembna mi je izvedba in, da se bo skladba koga dotaknila … ker, če ogrejem vsaj nekaj dušic, bom srečna. Vse ostalo ni v mojih rokah in naj se zgodi, kar bo najbolje.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
To, da stojim za tem, kar delam.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Težko je izpostaviti samo nekaj. Mislim, da bo točka celostno zelo zanimiva in izjemno težko pričakujem soboto.

Zala Smolnikar
Jeseni bo, če bo po sreči, izdala nov album. Foto: Tadej Krese

Rada pojem, plešem, kuham in se družim s preprostimi ljudmi z lepo energijo.

O čem govori vaša skladba?
Ogledalo, zrcalo, kaj vidimo v njem … naju? Vaju, celo lastni jaz? Pravijo, da so stvari take, kot jih vidimo in slišimo. Tako, da vam puščam odprto pot doživljanja. Meni je zelo intimna in odprta hkrati.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Da dam od sebe vse kar zmorem, pošteno oddelam, pri tem uživam in ostanem zvesta sama sebi. Predvsem, da sem v službi glasbe.

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Od malega. Ne vem, če se izpustila kakšno leto.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je do danes najbolj navdušil?
Od naših sem bila najbolj navdušena nad Majo Keuc. Od tujih pa mi je najbolj predramil živčevje Salvador Sobral, s svojim izjemnim čutenjem in Mäneskin s svojo noro energijo.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
Sem študentka jazz in klasičnega petja, 4. letnika na univerzi Gustav Mahler – torej pričakujem, da diplomiram in trdo delam na tem. Ob tem pa seveda čim več nastopov, če bo le po sreči jeseni izid albuma … najbolj pa druženja s prijatelji v zdravem in sproščenem vzdušju.

https://www.facebook.com/watch/?v=468906294714082&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
4
+1
0
+1
0
+1
0
+1
3
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button