EMA 2022

EMA 2022 – 1. predizbor: Batista Cadillac: Ne glede na rezultate, nam bo ostala glasba

Batista Cadillac - Mim pravil

Na EMI 2022, ki jo bosta vodila Melani Mekicar in Bojan Cvjetićanin, se bo za evrovizijsko vstopnico skupaj borilo dvajset tekmovalcev, in sicer v vsakem predizboru po deset. Vse glasbenike tradicionalno predstavljamo tudi na Evrovizija.com.

V prvem predizboru bo ko osma po vrsti s skladbo Mim pravil nastopila zasedba Batista Cadillac. Batista Cadillac sta začela kot duo. Dvojec dobrih prijateljev, Urban Lutman in Matija Korotnik, si je ime nadel po kubanskem opisu starodobnega avta iz pred-Castrovega časa. Začetki s so bili standardni, s coverji. Vseživljenska naveza si je ime nadela po kubanskem opisu starodobnega avta iz pred-Castrovega časa. Urban Lutman in Matija Koritnik sta sicer tudi finalista šova Slovenija ima talent 2016. »Pust’ me do besede« je njun avtorski prvenec iz leta 2018, ko sta začela sodelovanje z zayložbo SonicTribe. Od takrat se je zvrstilo pet uspešnic, ki ste jih zagotovo zasledili na kateri od radijskih frekvenc. Koronsko obdobje sta Urban in Matija izkoristila za ustvarjanje, nastalo je sedm novih skaldb, ki so končno obliko dobile v studio Martina Štibernika. V drugi polovici pomladi 2022 se obeta izid albuma; ta bo prinesel sedem novih skladb, ki avtorsko izhajajo iz soula, preoblečenena v sodobno formo. Uvod v 2022 Batista Cadillac odpirajo s skladbo Mim pravil z nastopom na letošnji EMI, kjer se bodo prvič javno predstavili kot skupina. Urban in Matija sta namreč razširila zasedbo, in sicer v upanju, da bo letošnje leto vsaj približno ‘normalno’ za glasbenike, se bodo Batista Cadillac predstavili v živo kot šest članski bend.

Zasedbo Batista Cadillac sestavljajo Urban Lutman, Matija Koritnik, Primož Hudoklin, Jakob Zlatinšek, Sebastjan Podlesnik in Enos Kugler.

Ali vas je presenetila odločitev strokovne komisije, da so vas izbrali za EMO 2022?
Iskreno nas ni tako presenetilo, saj smo glede glasbe, za katero stojimo, precej samozavestni, a dovolj samokritični, da smo to odločitev jemali le kot uvod v nadaljnji trud, ki ga bo Batista vložila v letošnjo EMO.

Kako bi se predstavili publiki?
Smo bend, ki igra soul in ga v svoji različici deli z ljudmi, ki jim ga manjka.

Kaj menite, zakaj bi bili vi najboljši, da bi vas na koncu izbrali za zmagovalca EME 2022 oziroma za predstavnika Slovenije na Evroviziji 2022?
S pesmijo, izgledom in ekipo nasplošno je pri nas tako, kot smo vedeli, da mora bit na tovrstni prireditvi. Enako bi radi kasneje preverili še v Italiji, seveda.

Kaj so/bodo vaši aduti na odru EME 2022?
Pesem, vokal in stil.

Kakšen nastop obljubljate, kako se pripravljate?
Na EMO se pripravljamo s pomočjo manjše ekipe zunaj benda. Estera Lovrec je poskrbela za oblačila, Žigan Kranjčan za koreografijo, Juca Bonaca pa je producentka Batistine udeležbe na EMI 2022. Če bomo deležni uspeha, bo to zasluženo.

Batista Cadillac
Batista Cadillac stavi na pesem, vokal in stil. Foto: Matic Kremžar

V tem letu imamo namen izdati prvi album Batista Cadillac.

O čem govori vaša skladba?
Tekst bi se lahko bralo kot inštrukcije za zapeljevanje. Da prideva do cilja, morava mim pravil.

Če bi slučajno zmagali na EMI 2022, kaj lahko pričakujemo od vas v Torinu ter kaj bi za vas pomenil nastop na tem glasbenem odru?
Če bi zmagali, bi nas to evforične potisnilo v oblikovanja nastopa, z namenom, da ga povzdignemo še na višji nivo. Vemo, da je vse to izvedljivo in nimamo strahu pred ničemer.

Koliko časa že spremljate Evrovizijo?
Nas je šest v bendu, tako da so navade vsakega izmed nas verjetno nekoliko različne. Vsak pa si sigurno pogleda EMO in Evrovizijo na vsaj dve leti, če že ne vsakič.

Katera evrovizijska pesem vam je najljubša ter kateri od naših predstavnikov vas je najbolj navdušil?
Ena izmed ljubših evrovizijskih pesmi nam je Raphael Gualazzi – Madness of Love iz 2011, od slovenskih predstavnikov pa Sestre.

Če damo EMO in Evrovizijo ob stran, kaj vse lahko še pričakujemo od vas v letu 2022?
V tem letu imamo namen izdati prvi album Batista Cadillac, ki nam je poleg EME 2022 pobral večino letošnjega fokusa. Ne glede na rezultate, nam bo ostala glasba. To velja za vse, na odru in pred njim.

https://www.facebook.com/watch/?v=990731794986527&ref=sharing

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
3
+1
2
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button