SLOVENSKA NOTA

Slovensko noto 2020 je osvojila Larisa Leva iz Slovenske Bistrice

Mladinski center Hrastnik je spisal še eno novo glasbeno pravljico. Slovenska nota 2020 se je odvila 5. septembra 2020 v Delavskem domu Hrastnik. Kljub temu, da si je prireditev v živo lahko ogledala zgolj 50-glava publika – ki so jo sestavljali bližnje in bližnji nastopajočih –, je bilo zato toliko bolj pestro na YouTubu, kjer si je prireditev ogledalo že preko 4.600 ljudi v slabem tednu.

Finalistke Slovenske note 2020 Foto: Simon Tanšek

Letošnja Notina zmagovalka, 4. po vrsti, je Larisa Leva, ki prihaja iz Slovenske Bistrice. Šteje 13 let, a je uspešna mlada sodobna influencerka – na družbenem omrežju TikTok šteje preko 8.000 sledilk in sledilcev, v njeni kratki pevski karieri pa je sodelovala na mnogih slovenskih in tujih glasbenih tekmovanjih, kjer je vedno posegala po višjih mestih. Na sobotnem večeru je prepričala s svojo mogočno priredbo pesmi Rada bi v originalni izvedbi Nuške Drašček. Pesem je zapela v živo s hišnim bendom tekmovanja. Larisa je ob zmagi dejala: »Hvala, Slovenska nota 2020, za vse čudovite trenutke, druženja, izkušnje in predvsem pot, ki me je pripeljala do zmage in uresničitev mojih sanj. Hvala za vse!«

Zmagovalka Slovenske note 2020 je postala 13-letna Larisa Leva iz Slovenske Bistrice. Prepričala je tako publiko, ki je glasovala preko telefonskega glasovanja, kot tudi strokovno žirijo. Mlada glasbenica bo za nagrado prejela svojo prvo slovensko pesem.

Na finalnem večeru, ki je bil v živo predvajan na YouTube kanalu Slovenske note in ki sta ga odvodila Leon Ciglar in Alen Demiri, je zmagovalko izbrala kombinacija glasov sedemčlanske strokovne žirije (50 % glasov) in glasov telefonskega glasovanja (50 %). Strokovno žirijo so sestavljali Zala in Gašper, Eva Beus, Alex Volasko, Denis Trap, Kristina Oberžan in Miha Hercog.

7-članska strokovna komisija Slovenske note 2020 Foto: Simon Tanšek
Končna razporeditev točk Foto: Slovenska nota

Telefonsko glasovanje pa je bilo letošnje leto na tem novem tekmovanju novost, ki so jo gledalke in gledalci prireditve dobro sprejeli – prejeli so kar 1.206 telefonskih klicev. Zmagovalka po mnenju telefonskega glasovanja je bila Larisa Leva, ki je prejela 295 glasov, na drugem mestu se je po mnenju publike uvrstila Manca Mihelin, na tretje pa Petra Prebanda. Po mnenju strokovne žirije pa sta se na prvo mesto uvrstili finalistki Manca Mihelin in Ajda Podgornik Valič, Larisa pa se je po mnenju žirije uvrstila na 3. mesto, ki si ga je delila skupaj s sofinalistko Nušo Grm. V skupnem seštevku je Larisa Manco premagala za slabih 30 točk.

Voditeljski par večera, Alen Ciglar in Leon Demiri Foto: Simon Tanšek

Na koncu izbora je bilo razglašeno, da se Slovenska nota 2021 zagotovo obeta – ali bo zadnja po vrsti ali ne pred mirovanjem – pa bo odločeno prihodnje leto. Organizacijska ekipa obljublja nekaj korenitih sprememb, ki jih bodo razglasili do konca leta 2020.

Na finalnem večeru so se sicer še predstavile naslednje finalistke: Taja Jamnik, Živa Gantar, Nuša Grm, Iza Vivat, Lea Aram, Laura Pesjak, Petra Prebanda, Manca Mihelin in Ajda Podgornik Valič. Skupaj so celotno poletje pod sloganom Najdi svoj izraz odkrivale, kakšne si želijo biti kot pevke, in zato komaj čakamo, da vidimo, kako se bodo pevsko razvijale naprej …

Zmagovalka Slovenske note 2020 je Larisa Leva Foto: Simon Tanšek
Drugouvrščena Manca Mihelin Foto: Simon Tanšek
Tretjeuvrščena Petra Prebanda Foto: Simon Tanšek
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button