SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2021: Prisluhnite finalnim pesmim in začutite svojo

Slovenska nota 2021 se je pričela, saj so organizatorji predstavili vseh 9 finalistk in finalistov. Prisluhnete lahko vsem devetim finalnim pesmim. Zmagovalna pesem bo izbrala strokovna komisija in glasovalci preko telefonskega glasovanja 18. septembra 2021.

Prijave za tekmovanje so potekale celoten mesec marec. Štiri pesmi je izbrala organizacijska ekipa tekmovanja, pet pa jih je izbrala štiri članska strokovna komisija v sestavi Raiven, Dragana Buliča, Deana Windischa in Katarine Habe. Zmagovalna pesem bo za nagrado podpisana pod slovensko glasbeno založbo Menart Records.

Slovenska nota je letošnje leto tradicionalna, saj poteka že kar peto leto zaporedoma. Do sedaj so se prva štiri leta na tem glasbenem tekmovanju predstavljali neuveljavljene pevke in pevci s priredbami znanih slovenskih pesmi, zmagovalci pa so za nagrado dobili svojo prvo slovensko pesem. A v letu 2021 se na tekmovanju izbira najboljšo slovensko pesem leta na trgu neuveljavljenih pevk in pevcev v Sloveniji, zato se na Slovenski noti 2021 za zmago potegujejo pevke in pevci s svojimi lastnimi slovenskimi pesmimi.

Slovenska nota 2021
Pred kratkim so organizatorji predstavili letošnje finaliste. Foto: Jernej Peklar

Predstavitev glasbenikov

V petek, 11. junija 2021 se je iz Delavskega doma Hrastnik odvila javna predstavitev finalistk in finalistov. Finalistke in finalisti so premierno v živo predstavili svoje finalne pesmi. Na koncu svojega nastopa so žrebali svoje zaporedne številke, pod katerimi se bodo predstavili na finalnem večeru, 18. septembra 2021. Finalistke in finalisti ter njihove finalne pesmi Notine edicije v letu 2021 so:

  1. Lana Škof – Tvoj šepet
  2. Primož Vidovič – Pa vendar, draga
  3. Katja Kos – Padam
  4. Denis Katančič – Predaleč
  5. Pia Katarina Kremžar – Žal mi je
  6. Ina Olup – Samo midva
  7. Kiki – Punčka iz papirja
  8. Neli Jerot – Pokaži mi pot
  9. Tinkara Jančar Vrhovnik – Tam nekje
Slovenska nota 2021
V finalu se bo predstavilo devet mladih glasbenikov. Foto: Jernej Peklar

Organizacijska ekipa tekmovanja si želi, da širša javnost, ki tekmovanje spremlja, izmed devetih finalnih pesmi začuti svojo, ki bo postala najboljša slovenska pesem leta na trgu neuveljavljenih pevk in pevcev v državi. Finalni večer se nam obeta 18. septembra 2021 ob 20.00 z živim prenosom na YouTube iz Delavskega doma Hrastnik – v dvorani, kjer je finalni večer že potekal vse od začetka.

Finalistke in finalisti so po večini soavtorji svojih finalnih pesmi, v marsikaterih primerih so celo stoodstotni avtorji. Organizacijska ekipa tekmovanja želi s tem krepiti slovensko glasbeno sceno in spodbujati mlade ustvarjalce, da naredijo slovensko glasbeno sceno prilagojeno njihovemu okusu. Ker je slogan edicije v letu 2021 #ZačutiSvojoPesem, se v poletnih mesecih obeta kup promocijskih aktivnosti pesmi tako v lokalnih medijskih portalih, od koder prihajajo finalistke in finalisti, tako na socialnih omrežjih, kjer skušajo finalisti ter finaliste skupaj z organizatorji približati sodobno slovensko glasbo predvsem mladi publiki.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button