SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2021: Zmagoslavje za Pio Katarino Kremžar

Vse bolj uveljavljeni festival Slovenska nota, ki je s finalnim večerom v Delavskem domu Hrastnik dosegel vrhunec, je osvojila 19-letna pevka Pia Katarina Kremžar iz Velenja, ki je predstavila svoj glasbeni prvenec v slovenščini Žal mi je. Na Slovenski noti se je tokrat predstavilo devet finalistov, zmagovalca pa je izbralo ljudstvo in stroka.

Pia Katarina Kremžar je pesem Žal mi je napisala popolnoma sama, saj se podpisuje tako pod melodijo, besedilo kot aranžma. To ni njena prva pesem, saj se je v preteklosti že predstavila s pesmijo v angleškem jeziku z naslovom Unstoppable (Neustavljiva), za katero je izdala tudi videospot. A pesem Žal mi je za novopečeno zmagovalko Pio Katarino, ki je tokrat prepričala, predstavlja zelo osebno pesem, saj je delno avtobiografsko.

Devet mladih finalistov

Na letošnji Slovenski noti 2021, ki se je zgodila v Hrastniku, so se predstavili: Lana Škof – Tvoj šepet, Primož Vidovič – Pa vendar, draga, Katja Kos – Padam, Denis Katančič – Predaleč, Pia Katarina Kremžar – Žal mi je, Ina Olup – Samo midva, Kiki – Punčka iz papirja, Neli Jerot – Pokaži mi pot ter Tinkara Jančar Vrhovnik – Tam nekje.

»Pesem govori o mejah, ki nas v svetu omejujejo,« opisuje mlada Velenjčanka. Del besedila gre takole: »Žal mi je, da nisem to, kar si želela, to, kar si hotela, verjemi, trudila sem se … Vem, da nisem popolna, vem, da nisem ti podobna, oprosti, mama, za to.«

O precej osebnem besedilu Pia Katarina ostaja zadržana, saj je za spletno stran tekmovanja dejala, da ne želi povedati zgodbe za pesmijo, a ob tem dodaja, da se ne boji, da bodo ljudje ob pesmi začutili to, kar je ona čutila med pisanjem pesmi.

Zmagovalci Slovenske note:

2017: Samantha Maya
2018: Maruša Zmrzlak
2019: Denis Trap
2020: Larisa Leva
2021: Pia Katarina kremžar

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button