TORINO 2022

ESC 2022: Znan prvi predstavnik; Jérémie Makiese za Belgijo!

Belgija je prva država, ki je predstavila novega evrovizijskega predstavnika za festivalsko edicijo 2022. Belgijske barve bo v Italiji zastopal Jérémie Makiese. Gre za pevca iz mesta Uccle (kraj blizu Bruslja), ki je zmagal v šovu The Voice Belgique 2021. Njegovo življenje je prepleteno z glasbo, saj sta tako oče kot mama glasbenika.

Mladi glasbenik Jérémie Makiese, ki ima kongovske korenine, je že kot  majhen otrok pel v cerkvi. Njegovo zanimanje za glasbo pa se je začelo, ko je začel učiti petje v eni izmed lokalnih šol. Njegov oče je hitro prepoznal talent in ga kaj kmalu prijavil na pevsko tekmovanje v šoli. Jérémie je zmagal, očeta pa navdihni, da ga je prijavil še na šov The Voice Belgique, kjer je prav tako zmagal.

Po zmagi v talent šovu se je 20-letni Jérémie Makiese odločil, da bo študij geologije nekoliko počakal ter da se bo raje osredotočil na svojo strast do glasbe in nogometa. Namreč zanimivo je, da je nadarjeni glasbenik tudi fantastičen vratar, ne nezadnje pa je podpisal pogodbo za Excelsior Virton.

Njegovo evrovizijsko pesem bodo predstavili naknadno

Belgijska televizija je zaenkrat predstavila le izvajalca, tako kot leta 2018 (Sennek) in 2020 (Hooverphonic). Na kakšen način in kdaj bodo izbrali ali predstavili novo evrovizijsko pesem pa še ni bilo govora. Predvideva se, da bo televizija sledila konceptu, kot zadnja leta.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button