MALMÖ 2024

Belgija po predstavitvi pesmi poletela proti vrhu evrovizijskih stavnic

Mustii stavi na Before the Party’s Over

Belgija, ki je že avgusta 2023 objavila izbranega izvajalca Mustiija, je predstavila še evrovizijsko pesem Before the Party’s Over. Skladba je nastala v sodelovanju s Pierrom Dumoulinom in Benoitom Leclercqom (besedilo Thomas Mustin, Arianna Damato, Charlotte Clark, Nina Sampermans), njena posebnost pa je, da se je več kot tisoč anonimnih glasov iz vse Evrope odzvalo na poziv prek spleta, naj sodelujejo pri končnem refrenu. Vsi skupaj so na poseben način zapeli refren in tako sledili evrovizijskemu sloganu Združeni v glasbi (United By Music).

Kdo je Mustii?

Thomas Mustin (bolj znan kot Mustii) je avtor, skladatelj, pevec in igralec, znan po številnih vlogah v gledaliških, televizijskih in Netflixovih produkcijah, vključno s priljubljeno belgijsko serijo La Trêve in celovečernimi filmi, kot so Grave, Un Petit Boulot in L’Echange des Princesses.

Mustii se je poleg igre uveljavil tudi kot pevec. Z dvema albumoma, 21st Century Boy in It’s Happening Now, uspešnimi turnejami (trikrat je razprodal dvorano Ancienne Belgique) in osvojitvijo nagrade “Razodetje leta” (na podelitvi glasbenih nagrad D6bels) je Mustii znan po tem, da občinstvo zapeljuje s svojim očarljivim glasom, ki je močan in krhek hkrati.

Kot kaže pa je Mustii očaral takoj po predstavitvi skladbe Before the Party’s Over. Ta se je namreč na evrovizijskih stavnicah v nekaj dneh povzpela za dvajset mest, trenutno je med najboljšimi šestimi skladbami.

Mustii
Mustii je predstavil svoj adut! Foto: Vlad Vdk / RTBF
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
1
+1
2
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button