MALMÖ 2024

Mustii za Belgijo 2024

Znan prvi izvajalec za ESC 2024

Še preden se začenja evrovizijska sezona 2024, že imamo prvega znanega predstavnika. To je pop senzacija Mustii, ki bo v švedskem Malmöju zastopal Belgijo.

Kdo je Mustii?

Ta temperamentni glasbenik, ki ima za seboj že dva uspešna albuma, belgijskemu občinstvu ni neznanka. Thomas Mustin (bolj znan kot Mustii) je avtor, skladatelj, pevec in igralec, znan po številnih vlogah v gledaliških, televizijskih in Netflixovih produkcijah, vključno s priljubljeno belgijsko serijo La Trêve in celovečernimi filmi, kot so Grave, Un Petit Boulot in L’Echange des Princesses.

Leta 2017 je ob Mathilde Seigner dobil glavno vlogo v francoskem televizijskem filmu Je Voulais Juste Rentrer Chez Moi, v katerem je igral zloglasnega Patricka Dilsa, leta 2019 pa je pod režijsko taktirko Emmanuela Dekonincka igral Hamleta.

Mustii se je poleg igre uveljavil tudi kot pevec. Z dvema albumoma, 21st Century Boy in It’s Happening Now, uspešnimi turnejami (trikrat je razprodal dvorano Ancienne Belgique) in osvojitvijo nagrade “Razodetje leta” (na podelitvi glasbenih nagrad D6bels) je Mustii znan po tem, da občinstvo zapeljuje s svojim očarljivim glasom, ki je močan in krhek hkrati.

Prihodnje leto bo zanj najbolj delovno, saj bo zastopal Belgijo na tekmovanju za pesem Evrovizije na Švedskem, vrnil pa se bo tudi kot stalni sodnik v oddaji Drag Race Belgique (2. sezona) in zaigral v naslednjem filmu Michiela Blancharta La nuit se traîne skupaj z Romainom Durisom.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
2
+1
1
+1
0
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button