ZABAVNO & DRUŽABNO

Bo Lado Bizovičar pred 27. januarjem razkril skrbno varovano skrivnost?

Prihaja največji roast slovenske muske

Če ne prej bo ta skrivnost razkrita na zabavnem spektaklu leta ‘Slovenska muska v Stožicah’. Tam bodo ikone slovenske glasbe in polna arena ljubiteljev vrhunske zabave. In tega ne boste mogli po 27. januarju 2024 v živo doživeti nikoli več!

Visokooktanski odmerek smeha

Spektakel ‘Slovenska muska v Stožicah’ je vzniknil iz gledališke uspešnice Slovenska muska od A do Ž. Vsi, ki ste predstavo videli, veste, da je visokooktanski odmerek smeha. A v primerjavi s tem, kar se pripravlja za Stožice, niste doživeli še nič. Lado in ekipa bodo največji arenski glasbeno-komični spektakel pri nas postavili z ambicijo, da lahko Stožice gostijo tudi gledališke, ne le glasbene in športne spektakle.

Z odrom postavljenim v središče parterja in vrhunsko produkcijo, bodo poskrbeli, da bodo dogajanje lahko jasno videli in slišali vsi gledalci v dvorani. Zaradi številnih sodelujočih zvezdnikov pa bo skoraj nemogoče vse skupaj še kdaj ponoviti – tokrat so se urniki usklajevali tudi več kot eno leto v naprej.

Lado Bizovičar

»Predvsem želimo dokazati, da se da. Da Stožice niso le dom športa in glasbe, ampak da je tu mogoče izvajati predstave, kakršnih v Sloveniji še ni bilo. To ni le izjemen ustvarjalni, ampak tudi logistični in tehnični izziv in prepričan sem, da bo ta spektakel odprl vrata za nov segment zabave pri nas,« pravi Lado.

Lado Bizovičar
Lado vabi 27. januarja 2024 v Stožice. Foto: Jani Ugrin

Odgovori na ključna vprašanja

Kako bi opisali Slovensko musko v Stožicah s štirimi besedami?
Slovenska muska na žaru ali Največji roast slovenske muske.

Kaj je Slovenska muska v Stožicah? Je to spet Slovenska muska od A do Ž?
Na kratko: NE. NA dolgo pa: SMVS je zabavni dogodek, kakršnega pri nas še ni bilo. Enkratni in skoraj neponovljiv arenski glasbeno-komični spektakel, ki je vsebinsko zrasel iz gledališkega hita Slovenska muska od A do Ž, izvedbeno pa z njim skoraj nima zveze. Predstavljaj si roast slovenske glasbe – s tem, da si bodo tokrat z Ladom oder delili tudi številni ustvarjalci, ki jih bo popekel s svojimi šalami. Skratka: komedija, muzika, ‘prcanje’ in smeh do solz. In še dlje.

Katere vstopnice so najboljše?
Tiste, ki jih že imaš v žepu – saj tega spektakla ne želiš zamuditi! V želji zagotoviti vsakemu gledalcu vrhunsko doživetje, kjer bo vsak videl in slišal (skoraj) vse, so na voljo le sedeži v parterju, zelenem in VIP ringu. Oder bo tokrat prvič v Stožicah postavljen v sredino parterja, nastopajoči se bodo po njem gibali tako, da bodo nagovarjali gledalce v vseh sektorjih dvorane, razdalja do najbolj oddaljenih sedežev pa bodo pol manjše kot ob klasični postavitvi odra.

Kaj če 27. januarja 2024 ne morem v Stožice?
Potem tega spektakla ne boš doživel. Zaradi množice nastopajočih, zahtevne logistike in izvedbe, bo Slovenska muska v Stožicah na ogled le 27. 1. 2024 – in nikoli več.

Kdo vse bo (še) nastopal?
Ladu Bizovičarju se bodo na odru pridružile nekatere največje ikone in fenomeni slovenske narodnozabavne, zabavne, pop, rock in še kakšne glasbe. Za glasbeno-komični spektakel, kot ga še nisi doživel, pa se boš ogrel tudi z uvodnim koncertom. Zaenkrat so še vsi Ladovi gostje skrbno varovana skrivnost.

Kdo pripravlja šov?
Gostitelj večera in glavni motor projekta je Lado Bizovičar, ki je okoli sebe zbral same mojstre. Avtor besedila je Jure Karas – Slon (iz dueta Slon in Sadež, avtor številnih gledaliških in TV hitov, tudi serije Na Žaru in soustvarjalec šova V petek zvečer), režijsko taktirko vihti Nejc Levstik, za vrhunsko osvetlitev bo poskrbel Črt Birsa (2 Cellos, Dubioza, Izštekani, Outlook, Dimensions), za nepozaben izgled odra TV, filmska in gledališka scenografinja Greta Godnič, multiinstrumentalista Gašperja Konca pa že spoznavaš v glasbenih skečih, ki napovedujejo prihajajoči spektakel. Nastopili bodo tudi številni gostujoči glasbeniki in pevci.

Ali se Lado vrača tudi na glasbene odre?
Mogoče. Zadnje čase so družabna omrežja in glasbene platforme polne njegovih priredb znanih uspešnic. Duet Blu, ki ga je zapel s Fehtarji, se je zavihtel čisto na vrh najbolj vročih skladb na slovenskem youtubu.

Fomo?
Absolutno te je lahko strah, da boš zamudil nekaj, za kar ti bo žal celo življenje. Ali boš na Slovenski muski v Stožicah – ali te pa ne bo in ne boš vedel, čemu se bodo še cel mesec po šovu režali tvoji prijatelji.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button