SLOVENSKA NOTA

Slovenska nota 2021: Pokaži mi pot, pravi Neli Jerot

18. septembra se bo v Hrastniku odvil 5. festival Slovenska nota, ki ga tudi letos predstavljamo na naši strani Evrovizija.com. Neli Jerot, 22-letna mlada pevka iz Zreč, se na tekmovanju Slovenska nota 2021 predstavlja s svojo lastno pesmijo Pokaži mi pot.

Neli Jerot je mlada, komaj 22-letna pevka, ki zadnja leta izdaja svojo glasbo – sicer sprva v angleškem jeziku – v letu 2021 pa se predstavlja kot ena izmed finalistk Slovenske note 2021, kjer predstavlja svojo pesem Pokaži mi pot, ki jo je ustvarila z ljudmi, ki so ji blizu.

Pod besedilo omenjene pesmi se podpisuje Neli sama, melodijo pesmi so ustvarili Neli Jerot, David M. Meluk in Juan Zuleta, aranžma za pesem pa je prispeval David M. Meluk.

Neli je Davida in Juana, ki sta sicer Kolumbijca, spoznala preko svoje mami: »David in Juan skupaj delujeta v duetu Zuluk. Sprva sem spoznala Davida davnega leta 2018, ko je delal v Zdravstvenem domu v Celju, kjer prav tako dela moja mami. Enkrat mu je moja mami omenila, da se njena hčerka ukvarja s petjem, in tako sva prišla v stik. David me je potem predstavil Juanu.« Z Davidom je Neli sodelovala že pri preteklih svojih pesmih.

Neli Jerot na predstavitvenem večeru Slovenske note 2021. Foto: Jernej Peklar

»Moja pesem govori o občutju, ko smo izgubljeni in ko ne vemo, kam bi šli, in da moramo v teh trenutkih zaupati. Lahko ti pokaže pot nekdo drug ali pot odkriješ sam, lahko ti pot pokažeta ali vesolje ali bog, … karkoli – važno, da nam nekdo pokaže pot.«

Neli je v preteklosti že izdala svoji dve pesmi Falling Down in Wish – za slednjo je posnela tudi videospot, s katerim je osvojila nagrado za najboljšo videopredstavitev na tekmovanju FENS 2020. Sicer se Neli v prostem času ukvarja tudi z igranjem, saj bo v prihodnosti nadaljevala s šolanjem na področju igre. Petje pa ji prav tako predstavlja eno od njenih strasti v življenju. S pesmijo Pokaži mi pot želi sporočiti predvsem, da ne smemo poslušati ljudi, ki nam pravijo, kaj bi morali v življenju početi, ampak da moramo poslušati sebe.

Slovenska nota 2021 se bo zgodila 18. septembra 2021 v Hrastniku. Foto: Slovenska nota

Neli bo na finalni oder Slovenske note stopila 18. septembra 2021, ko bo kombinacija glasov strokovne komisije in občinstva preko telefonskega glasovanja odločila, katera pesem je zmagovalna pesem 5. edicije omenjenega tekmovanja. Neli na vprašanje, zakaj bo njena pesem zmagovalna, odgovarja: »Ljudem bo moja pesem všeč, ker se lahko vsak poistoveti z besedilom, saj smo se vsi kdaj v življenju počutili izgubljene. Hkrati pa je pesem še kar zabavna, saj lahko ob refrenu tudi malo zaplešeš.«

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button