EMA 2022

EMA Freš 2022 – 3. dvoboj: LPS (Last Pizza Slice) so bili prepričljivejši

Neli Jerot bo dobila še eno priložnost

V tretjem dvoboju sta se med seboj pomerili skupina LPS s pesmijo Disko ter Neli Jerot s skladbo Magnum Opus. Glasovanje je potekalo preko spleta, in sicer med 8. in 20. uro. Po zaključku glasovanja je RTV Slovenija preko družbenih omrežjih sporočila, da je zmagovalka dneva – po mnenju anketnih glasovalcev – postala zasedba LPS, ki stavila na pesem Disko. Neli Jerot pa bo dobila še eno priložnost, t. i. drugo priložnost, in sicer v četrtem tednu.

Skupina LPS (Last Pizza Slice)

Skupina LPS (Last Pizza Slice), ki jo sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (električna kitara), Zala Velenšek (bass kitara, tenor in alt saksofon) in Žiga Žvižej (elektronske klaviature), je nastala decembra 2018 v music roomu Gimnazije Celje center. Z nastankom je projekt prispeval k bogati kulturni podobi šole, hkrati pa je dijakom nudil svobodo pri ustvarjanju in igranju. So aktualni zmagovalci Centrovizije, na kateri so se predstavili s svojo prvo avtorsko skladbo Nepravilnosti. Na ljubljanskem natečaju Špil liga – prva liga dijaških bandov so v predizboru dosegli prvo mesto po mnenju strokovne žirije in se uvrstili v polfinale tekmovanja, pozneje pa tudi v finale. Izbrani so bili tudi med top tri finaliste žalskega natečaja Stresi oder, izbrani pa so bili pa tudi med top 15 skupin na mariborskem Šourocku. Njihov repertoar zajema mešanico med soul-popom, funkom, bluzom, rockom in džezom. Na začetku se je skupina na nastopih predstavljala z nekomercialnimi priredbami komercialnih uspešnic, zdaj pa težijo k avtorski glasbi.

Neli Jerot

Neli Jerot je optimistična glasbenica, ki se ukvarja z igralstvom in s trženjem. Svojo glasbeno pot je začela v glasbeni šoli, ko je pri sedmih letih začela igrati violino, čez dve leti pa prešla na saksofon. Svoje pesmi je začela pisati pri 13 in pri 17 začela sodelovati s producentom Davidom M. Melukom, ki je del zasedbe Zuluk. Javnosti se je s svojimi pesmimi prvič predstavila leta 2020, ko je s svojo pesmijo Wish nastopila na festivalu FeNs, kjer je pesem dobila nagrado za najboljši videospot. V letu 2021 je bila finalistka na Slovenski noti 2021 s slovensko pesmijo Pokaži mi pot. V letu 2021 se je začela bolj profesionalno ukvarjati z pisanjem pesmi, predvsem za druge izvajalce, in odprla so se ji vrata na azijski trg. V sodelovanju s Touch Music Publishing je imela priložnost pisati pesmi za večje azijske izvajalce in založbe, kot sta Universal Music Group Japan, SM entertaiment itd. Prav tako v sodelovanju z nemškim producentom Stefanom Aaronom ustvarja pesmi za televizijo in različne šove.

Kako poteka EMA Freš 2022?

Ustvarjalci projekta EMA Freš 2022 bodo tri tedne zapored (od 29. novembra dalje) v ponedeljek, torek, sredo in četrtek predstavili po dva izvajalca. Prek spletne ankete bodo glasovalci izbrali vsak dan enega, ki se bo uvrstil v sobotni tedenski finale. Izmed štirih zmagovalcev dneva bodo glasovalci lahko v novem krogu – znova prek spletne ankete – glasovali za dva zmagovalca, enega pa bo izbrala še strokovna komisija. Vsi trije tedenski zmagovalci se bodo uvrstili v januarski finale izbor EMA Freš. Dnevno glasovanje poteka od 8. do 20. ure, zmagovalec pa je/bo znan še isti večer do 21. ure. Vsi zainteresirani gledalci in ljubitelji Evrovizije lahko glasujejo na uradni strani EME Freš 2022 oziroma TUKAJ!

Pod drobnogledom

V sobotnih tedenskih finalnih spletnih oddaja EMA Freš bodo tedenske finaliste pod drobnogled vzeli trije komentatorji, predstavniki mlade generacije glasbenih ustvarjalcev: pevec skupine Joker Out Bojan Cvjetićanin, pevka Eva Boto in raper Arne.

Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin
Arne, Eva Boto in Bojan Cvjetićanin Foto: Adrian Pregelj
Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
+1
0
Back to top button
X