MISIJA LIVERPOOL 2023

Razkrivamo podrobnosti: Misijo Liverpool bo vodila Miša Molk

4. februarja 2023, ob 20. uri na TV SLO 1

V soboto, 4. februarja 2023, bo TV Slovenija v oddaji Misija Liverpool premierno predstavila slovensko skladbo Carpe Diem, s katero nas bodo Joker Out maja predstavili na velikem evrovizijskem odru v Liverpoolu. Oddajo bo vodila Miša Molk, ikona slovenskih izborov za Pesem Evrovizije.

Gledalci oddaje Misija Liverpool bodo izvedeli vse podrobnosti nastanka letošnje evrovizijske skladbe Carpe Diem, s katero se bo Slovenija predstavila na izboru za Pesem Evrovizije, ki jo letos v imenu Ukrajine gosti Liverpool.

Joker Out
Joker Out v studiu v Hamburgu. Foto: Mark Pirc

Ljubljanska peterica je evrovizijsko pesem, ki bo – kot so nam zaupali člani – “nekoliko bolj poskočna, zelo shagedelic, kot se za Joker Out spodobi”, posnela v Hamburgu.

Od pesmi do spota

V oddaji bomo spremljali decembrsko ustvarjalno pot članov skupine Joker Out v Hamburg, kjer so posneli angleški album in tudi letošnjo evrovizijsko skladbo. Pred kratkim pa je v Sloveniji nastal tudi videospot, ki si ga bomo prav tako premierno ogledali v sobotni oddaji.

Skladba Carpe Diem, ki bo na liverpoolskem odru odpeta v slovenščini, ostaja zvesta zvoku skupine Joker Out. “Evrosong že dolgo ni žanrsko opredeljen ali omejen. Ostajamo zvesti sebi, ne glede na to, kje in kdaj nastopamo,” so povedali letošnji evrovizijski predstavniki.

Evrovizijski gosti

Oddaja Misija Liverpool bo poleg glavnih zvezd večera skupine Joker Out gostila tudi številne druge glasbenike, ki so tesno povezani z evrovizijskimi zgodbami preteklih let. Na odru studia 1 Televizije Slovenija bodo nastopili Amaya, LPS, Nuša Derenda in Tomaž Mihelič. V spremljevalnem programu pa bo nastopila tudi kantavtorica Konstrakta, ki je leta 2022 na izboru za Pesem Evrovizije zastopala Srbijo.

Srbija Konstrakta
V studiu tudi srbska predstavnica 2022. Foto: EBU/Sarah Louise Bennett

Priprave v polnem teku

Člani Joker Out, sicer dolgoletni navdušenci nad Evrovizijo, že aktivno pripravljajo konceptualizacijo nastopa na velikem evrovizijskem odru, svoja prizadevanja pa bodo v prihodnjih tednih in mesecih usmerili tudi v nastope in krepitev svoje prepoznavnosti po različnih evropskih velemestih. Slišali jih bodo v Madridu, Barceloni, Varšavi in Amsterdamu.

Ni skrivnost, da so Joker Out ta hip najbolj uspešni in kakovostni glasbeni izvajalci v Sloveniji. Zato tudi ni presenetljivo, da se na evrovizijsko pot podajajo zelo samozavestno. “Gremo na zmago! Četudi se to sliši noro, prevzetno ali nemogoče, vemo, da bomo le s tako drznim odnosom dosegli maksimalen izkupiček.”

Joker Out
Joker Out bo svojo pesem predstavil 4. februarja 2023. Foto: Primož Lukežič

Skladba Carpe Diem, ki bo na liverpoolskem odru odpeta v slovenščini, ostaja zvesta zvoku skupine Joker Out.

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
16
+1
3
+1
1
+1
2
+1
1
+1
1
+1
3
Twitter
Back to top button