EMA

LPS razkril, s kakšno glasbo gredo naprej

Tu je nov singel Osem korakov

LPS (Last Pizza Slice) – glasbena skupina mladih Celjanov, ki nas je s skladbo Disko zastopala na Pesmi Evroviziji v Torinu, kjer sicer vidnega uspeha ni dosegla, je presenetila z novo skladbo Osem korakov, za katero pravijo, da bo postala uspešnica.

“Osem korakov je zgodba o ujetosti v vsakdan in oddaljenosti od naših ljubljenih oseb, ne glede na to, če je razdalja fizična, mentalna, ali pa je nastala zaradi časovnih omejitev. Kljub temu, da nam je lahko ob določenih trenutkih zelo težko, nam konec pesmi sporoča, da prihajajo boljši dnevi, na katere je vredno počakati,” so ob predstavitvi nove skladbe zapisali naši evrovizijski predstavniki.

LPS
Na skladbi so delali več kot pol leta, pravijo. Foto: Mark Pirc

Daleč stran od evrovizijske zgodbe

Kaj pa o skladbi pravijo mladi glasbeniki iz Celja? “Gre za precej drugačno pesem od Diska. Singel je bil napisan v nekem čudnem obdobju, saj se nam je takrat dogajalo veliko stvari … Definitvno gre za pesem, ki je vsem nam zelo pri srcu in zelo paše, če se v dežju pelješ v avtu in daš naglas predvsem zadnji del skladbe,” je v uvodu povedal pevec Filip. Žiga pa je ob tem pripomnil, da gre za indie rockovsko obarvano skladbo: “Se mi zdi, da je komad zelo na mesto … in da je hit.”

Nova glasbena smer

Ob tej priložnosti sta Zala in Mark povedala, da so na ta singel Osem korakov izjemno ponosni, saj so na njem delali več kot pol leta, tako da se veselijo, da ga bo slišala tudi širša javnost. Gašper pa je za konec razkril, da ta singel Osem korakov nakazuje smer, kamor se bodo kot zasedba pomikali naprej.

LPS
LPS nakazuje novo glasbeno smer. Foto: Mark Pirc

LPS (Last Pizza Slice) sestavljajo Filip Vidušin (vokal), Žiga Žvižej (klaviature), Gašper Hlupič (bobni), Mark Semeja (kitara) in Zala Velenšek (bass kitara, tenor in alt saksofon).

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
5
+1
1
+1
0
+1
1
+1
0
+1
0
+1
0
Twitter
Back to top button