EMA 2022TORINO 2022

LPS po prvem predizboru: Med skladbo smo padli v čisto svoj svet

Sloveniji ni uspel preboj v finale

V areni PalaOlimpico v Torinu se je v torek, 10. maja, odvilo prvo dejanje letošnjega izbora za najboljšo pesem Evrovizije. Za deset mest v finalu so se borili predstavniki sedemnajstih držav, med njimi tudi naša zasedba LPS s pesmijo Disko, ki pa se ni uvrstila v veliki finale. Slovenska evrovizijska zgodba 2022 se je tako z neuvrstitvijo v finale žal (že) končala.

LPS
LPS na evrovizijskem odru 2022. Foto: EBU / Sarah Louise Bennett

Vokalist Filip Vidušin, bobnar Gašper Hlupič, Mark Semeja na električni in Zala Velenšek na baskitari ter klaviaturist Žiga Žvižej iz zasedbe LPS so s pesmijo Disko nastopili kot peti po vrsti v prvem predizboru.

LPS
LPS je nastopil kot peti po vrsti. Foto: EBU / Sarah Louise Bennett

Naredili so to, kar so želeli

Naša cela evrovizijska izkušnja se je začela dosti nepričakovano in spontano. Z Žigovo prvotno idejo, da se prijavimo na Emo freš, smo naredili nekaj izjemnega, kar se tako mladim, kot smo mi, zelo redko zgodi in smo res hvaležni za to celotno izkušnjo. Današnji in vsi prejšnji nastopi so nam bili zelo všeč. Naredili smo to, kar smo želeli: pokazali smo se Evropi in zdaj gremo naprej delat glasbo,” so po nastopu na velikem evrovizijskem odru povedali LPS-ovci.

Klaviaturist Žiga Žvižej, ki je sicer strasten evrovizijski oboževalec je med drugim še dodal, da so med izvajanjem skladbe padli v čisto svoj svet, “Zdi se mi, da je bilo samo nas pet v nekem čarobnem svetu, res smo uživali,” je strnil zgovorni Žvižej. A to ni vse kar je oziroma so povedali naši letošnji evrovizijski predstavniki! Celotnemu pogovoru, ki ga je ekipa RTV SLO posnela takoj po zaključku prvega predizbora, lahko prisluhnete v videzgodbi zgoraj!

Kako bi z emoji komentirali vse skupaj?
+1
8
+1
1
+1
4
+1
0
+1
3
+1
2
+1
3
Twitter
Back to top button